Підсумки чемпіонату світу з карате

Підсумки чемпіонату світу з карате

Укрінформ
23 листопада, 12:00 - пресконференція на тему: «Підсумки чемпіонату світу з карате» 

Організатор: Українська федерація карате.

Учасники: Іван Дутчак – президент УФК; Микола Сіраковський – головний тренер національної збірної України; Аніта Серьогіна – срібна призерка чемпіонату світу; Катерина Крива – бронзова призерка чемпіонату світу; Галина Мельник – бронзова призерка чемпіонату світу; Ігор Левенштейн - прес-аташе УФК, модератор.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Збірна України з карате повернулася з чемпіонату світу з трьома медалями

Серед наших здобутків не лише нагороди.

Збірна України з карате повернулася до Києва після чемпіонату світу в Дубаї, повідомляє Укрінформ. В активі збірної України срібна медаль Аніти Серьогіної і бронзові нагороди Катерини Кривої й Галини Мельник.

За словами президента федерації карате України Івана Дутчака медалі - це не єдиний здобуток України на чемпіонаті світу.

«Чемпіонат світу можна вважати вдалим з багатьох причин. Двоє українських суддів (Михайло Соколов і Ольга Нікуліна) досягнули найвищого рангу суддівства світової федерації. Голосуванням спортсменів, які брали участь в чемпіонаті світу, Станіслава Горуну обрали членом комісії атлетів всесвітньої федерації карате України. Таким чином він представлятиме Україну на комунікаційному рівні і зможе доносити до світової Федерації позицію українських спортсменів і федерації в цілому. Ну і, звісно, три наші медалі стали підтвердженням високого класу України», - сказав Іван Дутчак.

 «Ми провели перемовини із всесвітньою федерацією карате щодо проведення в Україні міжнародних юніорських змагань на 2023-й рік і чемпіонату Європи в 2026-му році. Рішення ще немає, але перемовини ведуться.

Ми зараз перебуває в дещо підвішеному стані, адже не до кінця розуміємо на якому рівні залишиться фінансування нашого виду спорту з боку міністерства, враховуючи факт нашого переходу з олімпійського до неолімпійського виду», - додав президент федерації карате України.

Головний тренер збірної України Микола Сіраковський пояснив, в чому суть команди в змаганнях найвищого ґатунку.

 «У нашої команди є потенціал. Ми здобули найкращий результат на чемпіонаті світу для себе, але це далеко не максимум. Низка наших спортсменів, зокрема Стас Горуна й Анжеліка Терлюга мають завойовувати медалі. Після Олімпіади більшість спортсменів ще не підійшли до своїх найкращих кондицій. Саме в таких ситуаціях найкраще видно команду: якщо лідери не завойовують медалі, результат роблять інші спортсмени. Люди ж не роботи, всяке трапляється», - висловився Микола Сіраковський.

Як повідомляв Укрінформ, дисципліну карате не включили до програми Олімпійських ігор в Парижі 2024-го року. Замість неї до переліку олімпійських дисциплін внесли брейк-данс.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-