Споживач в економіці України: місце, роль, проблеми обліку РРО

Споживач в економіці України: місце, роль, проблеми обліку РРО

Укрінформ
26 серпня, 15:30 - пресконференція на тему: «Презентація результатів дослідження «Роль українського споживача в економіці та важливість використання РРО для простежуваності продукції на ринку та захисту споживчих прав»

Організатор: Інститут економіко-правових досліджень ім. В.К. Мамутова Національної академії наук України.

Учасники: Володимир Устименко - директор Інституту економіко-правових досліджень ім. В.К. Мамутова НАН України; Андрій Лига - співробітник Інституту економіко-правових досліджень ім. В.К. Мамутова НАН України.

Коротко. У процесі дослідження виявлено, що українськими споживачами сплачено до державного бюджету України, в 2020 році, 416 млрд грн., що складає 37.6% всіх надходжень або 47.4% всіх сплачених податків. В той же час прямі витрати споживачів від без облікової торгівлі оцінюються в 37.5 млрд грн, а непрямі витрати приблизно в 1 трлн грн.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Українські споживачі торік сплатили до держбюджету 416 млрд грн - дослідження

Українські споживачі минулого року сплатили до державного бюджету 416 млрд грн, що становить 37% усіх надходжень.

Про це в Укрінформі під час презентації дослідження про роль українського споживача в економіці сказав співробітник Інституту економіко-правових досліджень ім. В.К. Мамутова НАН України Андрій Лига.

"Частка українських споживачів у 2020 році становила 73,4% при формуванні ВВП за витратами. Це складає 3 трлн 79 млрд гривень у грошовому еквіваленті. За нашими розрахунками частка споживачів у наповнені державного бюджету склала 37% від усіх доходів бюджету. У грошовому вимірі це складає 416 млрд гривень", - сказав Лига.

Він зазначив, що частка споживачів у наповненні бюджету була вирахувана, базуючись на частці споживачів у сплаті двох основних податків, які сплачуються споживачами - це податок на додану вартість та акцизний податок.

"Ми брали дані для нашого дослідження з офіційних сайтів державних органів", - зауважив Лига.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-