Порятунок галузі підготовки, дипломування та працевлаштування  моряків

Порятунок галузі підготовки, дипломування та працевлаштування моряків

Укрінформ
12 серпня, 13:00 - пресконференція на тему: «Порятунок галузі підготовки, дипломування та працевлаштування  моряків»

Організатор: Асоціація «Всеукраїнське об’єднання крюїнгових компаній» (ВОКК)

Учасники: Соломія Бобровська - народний депутат України, cекретар Комітету ВР України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва; Юрій Васьков - заступник міністра інфраструктури України; Андрій Руденко – адвокат Київської КДКА, адміністратор Платформи «Бізнес КОЛО», помічник народного депутата України; В’ячеслав Кісловський - віце-президент Морської Палати України, капітан далекого плавання, модератор; Валерій Ковтун - капітан  далекого плавання; Владислав Сурков - директор крюїнгової компанії "Унівіс"; Володимир Іванович - директор крюїнгової компанії "Епсілон"; Ярослав Іллясевич - директор Директорату морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України.

Коротко. За 30 років незалежності Україна виборола високе п’яте місце на міжнародному ринку морської робочої сили. Проте з 15 липня 2021 року склалася надзвичайна ситуація у системі підготовки та дипломування моряків, а саме: відсутня можливість отримання сертифікатів підготовки у навчально-тренажерних центрах, оформлення посвідчення особи моряка та документів для роботи під іноземним прапором. Через відмову іноземних судновласників підписувати контракти з українськими моряками, вони масово залишаються без  робочих місць, які одразу займають фахівці інших країн. Як наслідок, українські компанії з працевлаштування моряків щоденно втрачають іноземних партнерів. Така ситуація не тільки блокує крюїнговий бізнес, а й становить реальну загрозу національним інтересам держави Україна.  Відповідне депутатське звернення на адресу Кабінету Міністрів України  залишилось без відповіді.  

Довідково.  15 липня 2021 року під час слідчих дій Службою безпеки України вилучено сервери Державного реєстру документів моряків та сервіс електронного кабінету моряка, тим самим заблоковано їхнє функціонування.

 Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку  з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Система сервісів для моряків в Україні досі призупинена - Морська палата

Система сервісів для моряків в Україні досі призупинена внаслідок вилучення серверів Державного реєстру документів моряків, але для уникнення колапсу з працевлаштуванням запустили окрему верифікацію.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив віцепрезидент Морської палати України, капітан далекого плавання В’ячеслав Кісловський.

"Ситуація, яка склалася на ринку моряків чи крюїнга, насправді надзвичайно критична, тому що небезпечна для працевлаштування у зв'язку із зупинкою сертифікації моряків та проблеми, які виникли через закриття реєстру і ситуації по дипломуванню", - сказав він.

Кісловський додав, що нове керівництво Міністерства інфраструктури з огляду на проблему корупції у сфері сертифікації моряків взяло на себе сміливість змінити ситуацію.

"Нове керівництво Міністерства інфраструктури змогло у швидкому темпі запустити систему верифікації моряків, щоб ситуацію з колапсом якнайшвидше вирішити", - додав він.

Генеральний директор Директорату морського та річкового транспорту Мінінфраструктури Ярослав Ілясевич повідомив, що система онлайн-сервісів для моряків найближчим часом відновить свою роботу.

"Щоб система могла якимось чином функціонувати і негативним чином не впливати на процеси, щоб моряки могли працювати, Міністерство інфраструктури разом з Морською адміністрацією відновили можливість верифікації документів", - сказав він.

За словами Ілясевича, близько два тижні пройшло від запуску такої верифікацїі і приблизно 2 тисяч документів моряків пройшли такий механізм.

Як повідомлялося, 15 липня під час слідчих дій Служба безпеки України вилучила сервери Державного реєстру документів моряків та сервіс електронного кабінету моряка, тим самим заблокувавши їхнє функціонування.

Такі дії були зроблені в рамках викриття спецслужбою у співпраці з Міністерством інфраструктури масштабної злочинної схеми оформлення дозвільних документів моряків. За інформацією СБУ, орієнтовний розмір неправомірної вигоди, яку зловмисники отримували щороку, сягав понад 150 млн доларів.

У цій схемі об’єднали роботу мережі агентів-посередників, які за винагороду «допомагали» морякам проходити регулярне підтвердження своєї кваліфікації, і несанкціоноване втручання в державний реєстр.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-