Громадянське суспільство та виклики 2021-го року

Громадянське суспільство та виклики 2021-го року

Укрінформ
15 липня, 13:00 - круглий стіл на тему: «Громадянське суспільство та виклики 2021-го року» 

Організатор: ГО «Центр соціальних трансформацій»

Учасники:  Дмитро Рубан – перший заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Олександр Павелко – голова ГО «Конгрес студентів»;  Гліб Доляновський – координатор Зе! Молодіжки в Оболонському районі м. Києва; Олександр Свидинюк – журналіст «8 каналу»; Леся Хемраєва – членкиня Міжнароднго жіночого руху "За сімейні цінності"; Данило Метельський - директор ГО «Центр соціальних трансформацій», модератор.

Питання для обговорення:

- карантин як виклик та діяльність громадських організацій онлайн;

- комунікація – чому діяльність багатьох ГО залишається непоміченою;

- співпраця з іншими ГО, міністерствами та департаментами;

- гранти у пандемійному 2021-му році;

- цілі та перспективи розвитку 2021-22 рр.

Акредитація представників ЗМІ: https://forms.gle/VcfHqkTyFKMekTH16

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У Києві цього року проведуть 11 форумів розвитку громадянського суспільства

Пандемія коронавірусу спонукала громадянське суспільство і владу знайти нові формати взаємодії і не призвела до порушення комункції.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему «Громадянське суспільство та виклики 2021-го року» заявив перший заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Дмитро Рубан.

Як зазначили учасники заходу, карантин змусив працювати громадські організації в незвичних умовах та шукати нові шляхи комунікації.

«На сьогодні департамент суспільних комунікацій шукає нові формати активної взаємодії з громадськими організаціями, тому що ми розуміємо проблему, яка пов’язана з карантинними обмеження. Проте з першого дня ми змогли знайти формат нашої онлайн-взаємодії і не можна сказати, що з нашого боку у нас випав рік», - зазначив Рубан.

Він наголосив, що започаткований Форум розвитку громадянського суспільства - це “системна робота департаменту” і це нова платформа між владою і громадою. Зокрема, в 2021 році планується провести 10 районних форумів та фінальний загальноміський, які відбуваються на відкритому повітрі. Він нагадав, що в Києві набуває популярності розвиток майданчиків у зелених зонах, парках, де громадяни зустрічаються з представниками місцевої влади та обговорюють проблемні питання.

За словами Рубана, департамент обрав для роботи три платформи: робота з молоддю, питання громадського бюджету та обговорення щодо квартального менеджменту житлових районів.

Він закликав всіх долучатись до відкритих громадських просторів, де можна безкоштовно проводити заходи, отримувати юридичну і фінансову консультацію, вторинну правову допомогу.

Нині місто вперше почало працювати над новими кейсами найкращих проєктів, започаткованих спільно органами публічної влади і неурядовими організаціями, розповів Рубан. В Києві також почали приділяти увагу створенню пакетів різних методичних матеріалів та видали брошуру «Інструменти громадської участі» та інші.

Своєю чергою член міжнародного жіночого руху "За сімейні цінності" Леся Хемраєва відзначила, що пандемія змусила пристосовуватись до реалій, однак це не завадило створити проєкт для літніх людей, започаткувати акцію з пошиття масок у Львові, надавати психологічну допомога у співпраці з Київським молодіжним центром в рамках онлайн проєкту «Стоп COVID-19». Пандемія сприяла створенню онлайн-проєкту спільно з турагенціями «Подорожуй Україною. Пізнай Україну», а також започаткуванню онлайн-проєкту «200 балів».

«Ми готуємо і надаємо онлайн-уроки з підготовки до ЗНО, ДПА і взагалі для студентства це є цікавий проєкт», - сказала Хемраєва.

Учасники заходу поінформували про плани на майбутній рік та відзначили, що серед цілей та перспектив можна говорити: про співпрацю та об’єднання студентського самоврядування на всеукраїнському рівні, активний розвиток молодіжного напрямку, закріплення міжнародних партнерських зв’язків, впровадження для учнів 10 класу онлайн-курсу про свідоме батьківство, проведення спільно з ЮНЕСКО форумів, розвиток молодіжної політики для участі в майбутніх виборах, розвиток екологічних проєктів, а також про підвищення рівня взаємовідносин міжурядових організацій та влади, наповнення якісним контентом роботи різноманітних хабів.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-