30 РОКІВ У ВІЛЬНІЙ КРАЇНІ ЛУНАЄ ВІЛЬНА МУЗИКА – ДЖАЗ!

30 РОКІВ У ВІЛЬНІЙ КРАЇНІ ЛУНАЄ ВІЛЬНА МУЗИКА – ДЖАЗ!

Укрінформ
8 липня, 13:00 - брифінг до 30-річчя Незалежності України та з нагоди проведення XXV міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST

Організатор: ГО «Інститут культурної політики».

Учасники: Павло Третьяков - заслужений діяч мистецтв України, голова правління ГО «Інститут культурної політики», директор міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST; Ірина Френкель - заслужена артистка України, продюсер фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST; Євген Попель - художній керівник проєкту «Джазова Не Школа»; Олександр Зубко - куратор джазових фотопроєктів, автор порталу «Джазографія».

Коротко.  У рамках ювілейних заходів організатори міжнародної мистецької події ініціюють два проєкти, які відбуваються за підтримки Українського культурного фонду: Музична резиденція «Джазова Не Школа» та «Створення ретроспективи українського джазу».

«Джазова Не Школа» – це мистецька резиденція неформальної освіти головним результатом якого стане створення першого всеукраїнського сесійного молодіжного джазового бенду. Учасники віком від 16 до 27 років будуть обрані шляхом відкритого конкурсного відбору, який відбудеться з 4 по 28 липня 2021 року.

Ментори проєкту: Рей Браун (США) і Роберт Анчиполовський (Ізраїль).

«Ретроспектива українського джазу»

У рамках ювілейного VINNYTSIA JAZZFEST-2021, що цього року пройде під концепцією «Джазовий порт», глядачів чекає перенесення у різні епохи становлення української джазової музики із концертами відповідних виконавців, починаючи з 1991 року, свідком чого є безпосередньо організатори цієї мистецької події.

Поділитись спогадами, записами, світлинами і долучитись до створення мистецького проєкту «Ретроспектива українського джазу» організатори VINNYTSIA JAZZFEST запрошують усіх колег, організаторів джазових фестивалів, артистів-джазменів, викладачів, джазових фотографів, журналістів та всіх, хто не уявляє свого життя без джазу.

Довідково. Джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST засновано у 1996 році. Фестиваль є найстарішою постійно діючою професійною джазовою подією у незалежній Україні. Надавши поштовх розгерметизації пострадянського простору та зміни сприйняття джазової музики,

Відбувається щорічно у Вінницькій об’єднаній територіальній громаді.

Історія фестивалю відображає складні процеси формування джазового середовища України та перелічує багато імен українських виконавців, які брали участь в події за ці роки.

Це єдиний в Україні фестиваль концертних джазових програм, тому вже двадцять п’ять років поспіль він тримає найвищу професійну планку і є добре знаним не лише в Україні, а й за кордоном.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST цьогоріч триватиме з 1 до 3 жовтня

ХXV міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST цьогоріч триватиме протягом 1-3 жовтня. Про це повідомив голова наглядової ради ГО “Інститут культурної політики” Павло Третьяков під час брифінгу “30 років у вільній країні лунає вільна музика — джаз!” в Укрінформі.

“Фестиваль відбудеться з 1 по 3 жовтня 2021 року у місті Вінниця, звичайно”, - сказав він.

Водночас продюсерка фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель розповіла, що цього року захід називатиметься “Джазовий порт”.

“Від слова “портал”, тобто перенесення в часі, який презентує повний зріст українських джазових музичних колективів”, - пояснила вона.

Як повідомлялося, міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST з 1996 року щорічно проводиться восени у місті Вінниця. У заході беруть участь відомі джазові музиканти з України, Польщі, Швейцарії, Сполучених Штатів Америки та інших країн.

Організатори VINNYTSIA JAZZFEST анонсували старт проєкту “Ретроспектива українського джазу”

Організатори ХXV міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST анонсували старт мистецького проєкту “Ретроспектива українського джазу”.

Як повідомила продюсер фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель під час брифінгу “30 років у вільній країні лунає вільна музика — джаз!” в Укрінформі, проєкт стартуватиме 10 липня.

“VINNYTSIA JAZZFEST - це єдиний свідок становлення джазового ринку незалежної України. Для нас створення ретроспективи є дуже важливим, тому що наразі не існує єдиної бази даних, яка пов’язана з розбудовою джазового ринку за часів незалежності. Ми вирішили, що маємо показати шість відео про п’ятирічки українського джазу, а також видати книгу про джаз в Україні з 1991 року”, - сказала Френкель.

Вона закликала всіх охочих долучитися до створення книги та відеосюжетів.

“Запрошуємо всіх колег, організаторів джазових фестивалів, артистів-джазменів, прихильників джазу, які мають світлини, спогади, відеозаписи. Це дуже важливий компонент джазової ретроспективи”, - зауважила продюсер фестивалю.

Крім цього, за її словами, книгу, створену у межах проєкту “Ретроспектива українського джазу”, планується перекласти англійською мовою та розмістити на відкритих інформаційних джерелах задля того, “щоб історію становлення українського джазу побачили люди за кордоном”.

Як повідомлялося, ХXV міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST цьогоріч триватиме протягом 1-3 жовтня.

Фестиваль з 1996 року щорічно проводиться восени у місті Вінниця. У заході беруть участь відомі джазові музиканти з України, Польщі, Швейцарії, Сполучених Штатів Америки та інших країн.

Організатори VINNYTSIA JAZZFEST презентували освітній проєкт для молодих музикантів

Організатори ХXV міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST презентували освітній проєкт для молодих музикантів “Джазова не школа” для молодих музикантів.

Презентація відбулася під час брифінгу “30 років у вільній країні лунає вільна музика — джаз!” в Укрінформі.

“Джазова не школа” - це мистецька резиденція неформальної освіти, головним результатом якої стане створення першого всеукраїнського сесійного джазового бенду. Учасники цього бенду стануть молоді музиканти від 16 до 27 років”, - розповіла продюсер фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель.

Вона зазначила, що з 4 до 25 липня триває реєстрація на участь у проєкті. 26 липня будуть оприлюднені результати першого туру відбору. Протягом 27-28 липня відбудеться онлайн-прослуховування відібраних учасників, а вже 31 липня буде оголошено склад джазового бенду. З 3 серпня до 19 вересня триватимуть онлайн-резиденції, з 29 вересня до 2 жовтня — офлайн у Вінниці. За результатами двомісячної підготовки на учасників проєкту чекатиме виступ на фестивалі.

“Презентацію джазового бенду ми плануємо зробити під час фестивалю 2 жовтня”, - додала Френкель.

Проєкт “Джазова не школа” створено за підтримки Українського культурного фонду.

Як повідомлялося, ХXV міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST цьогоріч триватиме протягом 1-3 жовтня.

Фестиваль з 1996 року щорічно проводиться восени у місті Вінниця. У заході беруть участь відомі джазові музиканти з України, Польщі, Швейцарії, Сполучених Штатів Америки та інших країн.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-