КМДА запускає пілотний проєкт «Академія гостинності»

КМДА запускає пілотний проєкт «Академія гостинності»

Укрінформ
1 липня, 11:30 - пресконференція про старт проєкту «Академія Гостинності» з підготовки добровільних помічників розвитку туризму в столиці України

Організатор: Управління туризму та промоцій КМДА.

Спікери: Марина Радова - начальник Управління туризму та промоцій КМДА; Тетяна Грабан - директор Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр, громадський діяч;  Яніна Гаврилова - голова правління ГС «Всеукраїнська асоціація гідів».

Питання до обговорення:

- Цілі та очікувані результати від реалізації проєкту у сфері гостинності

- Умови відбору учасників проєкту та подальша співпраця із Управлінням туризму та промоції КМДА

- Навчальні модулі та викладацький склад

- Значення для міста Києва зростання стандартів гостинності

Довідково. Вперше в Україні розпочинає роботу «Академія Гостинності» з підготовки добровільних помічників туризму Києва.  

Проєкт здійснюється в рамках  реалізації Міської цільової програми розвитку туризму в місті Києві на 2019-2021 роки Управлінням туризму та промоцій КМДА в тісній співпраці з усіма підрозділами КМДА, які відповідальні за безпеку, транспортування та створення комфортних умов для перебування туристів на території Києва.

Партнери проєкту «Академія Гостинності»: Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, Всеукраїнська Асоціація гідів, ГО «Київський прес-клуб».

Метою Проєкту є підготовка пулу добровільних помічників туристичної галузі для промоції Києва в рамках офіційного туристичного  бренду столиці «Київ – місто, де все починається» та зростання стандартів гостинності.

Акредитація представників ЗМІ: Марія, +380933742196.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві стартує проєкт з підготовки волонтерів для роботи в сфері гостинності

У столиці в рамках Міської цільової програми розвитку туризму на 2019-2021 роки стартує пілотний проєкт з підготовки добровільних помічників розвитку туризму - "Академія гостинності".

Про це під час пресконференції в Укрінформі щодо старту проєкту повідомила начальник Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова.

"Сьогодні ми оголошуємо про старт проєкту шляхом набору волонтерів. Цей проєкт буде реалізовано не тільки Управлінням туризму КМДА, а також партнерами з громадських організацій, структурними підрозділами КМДА. Ми запросили міжнародних експертів, які будуть проводити майстер-класи протягом цього навчання", - сказала Радова.

Вона наголосила, що це перший проєкт в Україні, який має на меті підготувати волонтерів для допомоги туристам.

За її словами, метою проєкту "Академія гостинності" є перш за все промоція Києва як міжнародного туристичного центру, де пріоритетом є дотримання європейських стандартів гостинності.

Водночас, як розповіла директор Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр, громадський діяч Тетяна Грабан, до реалізації навчальної програми в "Академії гостинності" залучені кращі професіонали-тренери з туристичної, волонтерської діяльності, а також фахівці з безпеки, надання домедичної допомоги тощо.

Набір учасників проєкту здійснюється на конкурсній основі за результатами анкетування. Навчання на курсі є безкоштовним.

Голова правління ГС «Всеукраїнська асоціація гідів» Яніна Гаврилова поінформувала, що навчання в академії складатиметься з трьох інтенсивів, де поєднані теорія та практика: Київ - туристичний центр; Волонтерство в сфері гостинності; Практичні навички добровільних помічників розвитку туризму Києва.

"В столиці ми маємо дуже багато підприємств сфери гостинності, проте наша програма спрямована вперше на підготовку саме волонтерів - добровільних помічників саме в туристичній сфері. Вони працюватимуть на туристичних локаціях, на місцевих івентах, допомагатимуть у туристичних інформаційних центрах. Сам курс складатиметься з 12-ти тижнів, і ми як тільки наберемо групи, одразу почнемо навчати наших волонтерів", - додала Гаврилова.

За результатами навчання, що триватиме три місяці, слухачі «Академії гостинності» отримають теоретичні та практичні навички інформаційної підтримки туристів, дізнаються про тонкощі різних видів туристичної діяльності: гастрономічного, медичного, подієвого, спортивного, фестивального, візьмуть участь в екскурсійних програмах по Києву, а також ознайомляться на практиці з технікою самозахисту та надання першої домедичної допомоги.

Цього року "Академія гостинності" стартує як пілотний проєкт і передбачає курс підготовки волонтерів для роботи в сфері гостинності Києва. Серед планів Управління туризму та промоцій КМДА - проводити такі курси щорічно.

Посилання на анкету для участі в конкурсному відборі проєкту розміщено на офіційному туристичному порталі Києва в розділі «Академія гостинності» та на офіційній Facebook-сторінці Управління туризму та промоцій КМДА: https://forms.gle/HcZDmgy2qMTMtfj37

Анкети потрібно надсилати до 7 липня, старт "Академії гостинності" - 9 липня.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-