Україна-Азербайджан: перспективи співпраці

Україна-Азербайджан: перспективи співпраці

Укрінформ
10 червня о 14:00 відбудеться міжнародний круглий стіл на тему: «Україна-Азербайджан: перспективи співпраці» 

Організатор: Міжнародний центр протидії російській пропаганді (МЦПРП).

Учасники: Мар'ян Заблоцький - народний депутат України, заступник співголови групи з міжпарламентських зв'язків з  Азербайджанською Республікою; Руфат Гулієв - депутат Міллі Меджлісу Азербайджанської Республіки, голова міжпарламентської  групи Азербайджан - Україна, доктор економічних наук, професор; Володимир Чеповий - шеф-редактор журналу «Бізнес»; Юрій Кочевенко - директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді; Різван Гусейнов - директор Центру історії Кавказу, старший науковий співробітник інституту права та прав людини НАН Азербайджану; Вікторія Нерода - комерційний директор компанії Caspian Service в Україні; Фуад Алієв - журналіст та режисер (Азербайджан); Андрій Калінов - кандидат технічних наук, технічний директор Науково-виробничого підприємства «ЕНЕРГО ПЛЮС»; Теймур Атаєв - політолог, експерт Державного комітету Азербайджанської Республіки у питаннях діаспори; Євген Андрощук - громадський журналіст, модератор.

Питання до розгляду:

Стан взаємовідносин Україна-Азербайджан: політична, економічна та інформаційна сфери.

Інтереси Азербайджану в питаннях економічної співпраці.

Можливості участі українського бізнесу у відбудові територій Нагірного Карабаху, а також інші можливості економічної взаємодії.

Рекомендації та пропозиції щодо реалізації потенціалу співпраці. Напрями нарощування можливостей.

Коротко. На політичному рівні Україна та Азербайджан визначились як стратегічні партнери. Низка заходів, які були проведені на вищому рівні (політичному та економічному), підтверджують це. Традиційно наші держави співпрацюють в економічній сфері через реалізацію енергетичних проєктів, розвиток інфраструктури і транспорту, туризму, торгівлю продукцією металургійної, машинобудівної, харчової і хімічної промисловості. Особливо цікавим для української сторони є участь у відбудові інфраструктури звільнених територій.  Азербайджан та Україна мають високий потенціал і щодо посилення військово-технічної співпраці. Водночас для Києва велике значення має посилення діалогу з Баку для досягнення тих чи інших геополітичних переваг, зокрема і з огляду на агресивність та амбіції Російської Федерації.

Довідково. Міжнародний центр протидії російській пропаганді - це неурядова організація, метою якої є об'єднання міжнародних зусиль з протидії кремлівській інформаційній агресії.

Команду Центру складають фахівці з комунікацій, психології, соціології та кібербезпеки, дипломати, журналісти, добровольці з України, Грузії, Литви, Латвії, Польщі, Білорусі та інших країн. 

Акредитація представників ЗМІ: editor.vib@gmail.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід до зали тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Україна розраховує на участь Азербайджану в розвитку мереж 4G - депутат

Україна зацікавлена ​​в участі Азербайджану в розвитку мереж 4G, щоб забезпечити покриття 90% територій країни.

Про це заявив народний депутат України, заступник співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Азербайджанською Республікою Мар'ян Заблоцький в ході міжнародного круглого столу в Укрінформі «Україна-Азербайджан: перспективи співпраці».

Заблоцький підкреслив, що внаслідок невисоких тарифів на мобільний зв'язок в Україні є складнощі з інвестиціями в цю галузь.

«Це дороге задоволення, побудувати таку мережу. Тарифи на мобільний зв'язок в Україні не найвищі, і не всі хочуть інвестувати. Ми розраховуємо, що саме завдяки інвестиціям з Азербайджану ми зможемо покрити більшу частину території України і 90% її населення. Для нас це важливо, і ми готові це підтримувати», - заявив Заблоцький.

При цьому він наголосив на важливості впровадження 4G в постковідний період.

«Ліцензійні умови, які були видані на 4G на всіх трьох операторів, припускають, що 90% території України, всі населені пункти, де проживає понад 2 тис. людей, повинні бути покриті високошвидкісним інтернетом. Все це за планом має відбутися через 1,5 року, і ще через 2,5 року повинні бути покриті швидким інтернетом всі головні магістралі України. У постковідній економіці це онлайн-освіта, медичні консультації тощо», - сказав депутат.

ТОВ «АзерTелеком» є телекомунікаційним оператором зв'язку, що з'єднує Азербайджан з міжнародною мережею інтернету. Компанія була створена в 2008 році. «АзерTелеком» пропонує послуги інтернету, передачі даних і голосового зв'язку, а також інші передові послуги місцевим й іноземним компаніям в сфері телекомунікацій. Компанія має стійку і диверсифіковану локальну і міжнародну мережу.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-