Презентація реформи управління якістю у дорожній галузі

Презентація реформи управління якістю у дорожній галузі

Укрінформ
1 червня, 12:30 презентація на тему: «Управління якістю у дорожній галузі» 

Організатор: Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор).

Учасники: Андрій Івко - директор Департаменту розвитку доріг Укравтодору; Роман Комендант - директор Департаменту технічного забезпечення та інноваційного розвитку Укравтодору; Оксана Філатова - начальник Управління власності та державних закупівель; Артем Безуглий - директор ДП «ДерждорНДІ»; Святослав Абрамов - виконавчий директор COST Ukraine; Світлана Рева - голова Громадської ради Укравтодора; Оксана Величко - голова Наглядової Ради ГО «РАЗОМ ПРОТИ КОРУПЦІЇ».

Модератор: Олександра Азархіна - директорка Команди підтримки реформ при Укравтодорі.

Коротко. На початку 2021 року Укравтодор визначив реформу управління якістю одним із пріоритетів реформ дорожньої галузі. План дій із упровадження реформи напрацьований відповідною Робочою групою та експертами Команди підтримки реформ при Укравтодорі.

Питання до обговорення:

Оновлений підхід до закупівлі з моніторингу будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг. Деталі: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-04-29-004752-c 

Про заходи цифровізації галузі, які наразі запроваджує Укравтодор.

Презентація плану Укравтодору щодо збору даних про стан доріг і автоматизацію пріоритизації дорожніх проєктів.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Укравтодор презентував реформу управління якістю у дорожній галузі

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) презентувало реформу управління якістю у дорожній галузі та план дій із її впровадження. Презентація реформи відбулась 1 червня в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

Директор Департаменту розвитку доріг Укравтодору Андрій Івко під час презентації зазначив, що управління якістю охоплює весь життєвий цикл дороги: від планування до введення в експлуатацію. Зокрема, реформа управління якістю передбачає: запровадження цифрових інструментів для планування об'єктів будівництва та використання нової методології закупівель, яку наразі розробляють в Укравтодорі.

За словами Івка, реформа також передбачає відновлення роботи лабораторій та проведення технічного нагляду на базі регіональних підрозділів Укравтодору – служб автомобільних доріг. Він додав, що крім цього планується розробка реєстру технічного нагляду, в якому будуть зібрані всі результати технічних наглядів.

Директор Департаменту розвитку доріг Укравтодору розповів, що одним з елементів реформи стане запровадження моніторингу якості будівництва. Держагентство автодоріг планує здійснити: моніторинг якості виконаних у минулі роки робіт, які наразі перебувають під гарантією, оцінку загального стану доріг в Україні та моніторинг якості поточних дорожніх робіт.

Директор команди підтримки реформ при Укравтодорі Олександра Азархіна зауважила, що реформа управління якістю в дорожній галузі стосується всіх напрямків діяльності відомства і є пріоритетною для агентства. Зокрема, реформа передбачає: реформу системи технічного обслуговування доріг, впровадження європейський стандартів управлянні якістю, функціональний аналіз підрозділів, підприємств, установ та організацій Укравтодору, розбудову регіонального потенціалу, запровадження громадського контролю, регіональне держуправління та антикорупційні заходи.

Азархіна додала, що при розробці реформи в Укравтодорі базувались на тих документах, які визначають пріоритетні напрямки роботи відомства з точки зору реформування дорожньої галузі, та на європейських стандартах.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-