"Поетична доба"- 2021. Переможниця міжнародного конкурсу Наталка Фурса презентує свої поезії

Укрінформ
31 травня, 15:00  підбиття підсумків Міжнародного конкурсу української поезії "Поетична доба"- 2021 та презентація книги його переможниці - поетеси з Полтави Наталки Фурси

Організатор: Спілка письменників України; Укрінформ.

Учасники: Дмитро Дроздовський - критик, перекладач, письменник, головний редактор журналу "Всесвіт";  Наталія Бельченко - поетеса, перекладачка, член журі конкурсу "Поетична доба";  Наталка Фурса - журналіст та поетеса з Полтави, переможниця Міжнародного конкурсу української поезії "Поетична доба"- 2021.

Модератор: Юлія Бережко-Камінська - поетеса.

Коротко. Під час заходу буде підбито підсумки Міжнародного конкурсу української поезії "Поетична доба"- 2021. Переможниця конкурсу - поетеса з Полтави Наталка Фурса презентуватиме свою нову книгу «…ані вирію, ані скиту…».

Цьогоріч дві книжки Наталі відзначені преміями: книга прози «Зінське щеня» - Міжнародною літературною премією імені Пантелеймона Куліша, а остання в часі поетична книжка «…ані вирію, ані скиту…» - Всеукраїнською премією імені Анатолія Криловця.

Довідково. Наталка Фурса (1964, Полтава) – поетеса, прозаїк, член Національної спілки письменників України (1997) та  Асоціації українських письменників (2001).

Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1986). Тривалий час працювала за фахом у засобах масової інформації, редактором у видавництвах.

З 2011 року мешкає в селищі Ромодан на Миргородщині (Полтавська область), на творчій роботі.

Автор семи поетичних книжок: «Окрик» (Київ, 1993), «Дар Любові» (Полтава, 1997), «Страсті по Страті» (Полтава, 2000, 2001), «Необлітане небо» (Полтава, 2002), «Нічого, крім повторень» (Київ–Хмельницький, 2004), «Пилок і пил» (Полтава, 2015), «…ані вирію, ані скиту…» (Полтава, 2020), а також книги малої прози «Зінське щеня» (Полтава, 2017).

Акредитація представників ЗМІ: аnna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Поетеса Фурса представила добірку, з якою перемогла на Міжнародному конкурсі

Поетеса Наталя Фурса презентувала добірку віршів «Без сорочки», з якою вона перемогла на Міжнародному конкурсі української поезії «Поетична доба-2021».

Презентація відбулася в Укрінформі.

Як розповіла поетеса, на конкурс потрібно було подати три вірші, які б найкраще презентували автора.

«Вимагалося подати лише три вірші. Уявіть, у мене сім книг і позаду десятиріччя творчості, і треба в ці три вірші вивести квінтесенцію головного, щоб показати себе у «Поетичній добі» - саме так називався конкурс, і він не мав вікових обмежень», - сказала вона.

Добірку з трьох віршів на поетичний конкурс Фурса назвала "Без сорочки", маючи на увазі відкритість, "оголеність" своєї поезії, на що звертають увагу її шанувальники.

"Одна моя шанувальниця й людина, яка знається на літературі, сказала мені, що мій тип творчості є сповідальний. Я довго думала, а потім зрозуміла, що це так і є - оголеність, відкритість, це збігається з моїм відчуттям людей і світу без лукавства. І коли я відбирала вірші на конкурс, то назвала їх «Без сорочки». Ти ніби йдеш оголений, відкритий, з чистою душею, бо під сорочкою може не бути гроша, а є тільки душа», - каже поетеса.

Критик, перекладач, письменник і головний редактор журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський відзначив досконалість і мудрість поезії Наталі Фурси.

«Яка тут поетична сила, метафорика, інноваційність і який спокій незглибимого, мудрого розуміння плинності й вічності світу. Велика радість, що в цьому часі є такі справжні, екзистенційно наснажені, могутні голоси, яким є голос Наталки Фурси. Це поезія досконала в кожному образі, метафорі, рядку, метрикою, фонікою», - наголосив він.

Як зазначив керівник пресцентру Укрінформу й колишній однокурсник поетеси Сергій Сай-Боднар, Наталя Фурса перемогла на конкурсі, де беруть участь переважно молоді поети, і тим яскравіша її зірка.

«В українському поетичному середовищі є Наталка Фурса, зірка якої світить досить ясно. І про неї говорять не тільки в Україні, а й далеко за кордонами, куди роз’їхалися небайдужі серця й прихильники поетеси», - наголосив він.

Наталка Фурса народилася у 1964 році у Полтаві. Поетеса, прозаїк, член Національної спілки письменників України (1997) та Асоціації українських письменників (2001). Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1986). Тривалий час працювала у засобах масової інформації, редактором у видавництвах. З 2011 року мешкає в селищі Ромодан на Миргородщині (Полтавська область), на творчій роботі.

Авторка семи поетичних книжок: «Окрик» (Київ, 1993), «Дар Любові» (Полтава, 1997), «Страсті по Страті» (Полтава, 2000, 2001), «Необлітане небо» (Полтава, 2002), «Нічого, крім повторень» (Київ–Хмельницький, 2004), «Пилок і пил» (Полтава, 2015), «…ані вирію, ані скиту…» (Полтава, 2020), а також книги малої прози «Зінське щеня» (Полтава, 2017).

На ІІ Міжнародному конкурсі української поезії «Поетична доба»-2021 було представлено 435 добірок авторів із різних країн світу. 

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-