Презентація оновленого Реєстру корупціонерів від НАЗК

Презентація оновленого Реєстру корупціонерів від НАЗК

Укрінформ
11 березня, 10:30 - презентація оновленого Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів)

Організатор: Національне агентство з питань запобігання корупції.

Учасники: Олександр Новіков - голова Національного агентства з питань запобігання корупції; Сергій Деркач - керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК; Джей Тотт - спеціаліст з питань боротьби з корупцією відділу сприяння розвитку демократії та врядування місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні; Вільям Тернер - радник з питань державного управління Посольства Великобританії в Україні.

Коротко. Під час презентації учасників ознайомлять із новими можливостями пошуку в Реєстрі, збору аналітики і статистики та інтеграції Реєстру корупціонерів з іншими електронними системами.

Довідково. Модернізація Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, була реалізована за підтримки USAID/UK aid проєкту «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» на замовлення Національного агентства з питань запобігання корупції.

Питання до спікерів можна завчасно поставити у формі: https://forms.gle/Et7FGG4CHz1kX9r48

Для попередньої акредитації звертайтеся за телефоном: 093-11-99- 435 (Орися Хом’як, відділ комунікацій та інформаційної політики НАЗК).

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Шабуніна немає в реєстрі корупціонерів, а Ситника наразі з нього виключити не вийде — Новіков

Голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна наразі немає у Реєстрі корупціонерів, а щодо очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, то наразі законодавство не передбачає виключення особи з цього реєстру.

Про це під час презентації в Укрінформі оновленого Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

“Віталій Шабунін відсутній у даному реєстрі. (Щодо потрапляння Ситника у цей реєстр — ред.), то цей факт відбувся ще до мого призначення на посаду. І наразі законодавство України не передбачає виключення особи з цього реєстру”, - зазначив голова НАЗК.

Окремо Новіков сказав, що частиною антикорупційної стратегії, раніше внесеної на розгляд ВР, є опрацювання подальшого функціонування і вдосконалення роботи Реєстру корупціонерів.

“Ми сподіваємося, що парламент в цьому місяці схвалить антикорупційну стратегію, і ми зможемо перейти до етапу вдосконалення роботи у частині включення або виключення осіб з реєстру”, - повідомив очільник НАЗК.

Як повідомлялося, 2 липня минулого року, Шабунін у Фейсбуці заявив, що він піде у поліцію для складання адмінпротоколу про несвоєчасне поданні електронної декларації, яку він подав наступного від дедлайну дня.

"Сплачу штраф і потраплю в реєстр осіб, які вчинили пов'язані з корупцією правопорушення", - поінформував тоді Шабунін.

За повідомленнями ЗМІ, Рівненський апеляційний суд визнав Ситника винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Директор НАБУ не задекларував відпочинок в одному з мисливських угідь Рівненщини, який йому оплачували треті особи.

19 грудня 2019 року тодішній в.о. керівника НАЗК Наталія Новак повідомила, що директора НАБУ Артема Ситника внесено до реєстру корупціонерів за рішенням суду.

“Слуга народу” не отримає держфінансування, допоки не подасть виправлений звіт — Новіков

Поки у політичній партії “Слуга народу” не подадуть виправлений звіт, то ця партія не зможе отримати державне фінансування.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив голова НАЗК Олександр Новіков.

“Допоки не буде подано партією “Слуга народу” виправлений звіт, відповідно до вимог Закону “Про політичні партії”, партія не може отримати державне фінансування. Наразі таке фінансування зупинене”, - поінформував він.

За словами Новікова, державне фінансування загалом отримують 5 партій, “всі парламентські партії отримують державне фінансування”.

Як повідомлялося, 1 березня 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції зупинило державне фінансування партії "Слуга народу".

Зі свого боку голова політсили Олександр Корнієнко заявив, що "Слуга Народу" з’ясовує підстави для призупинення державного фінансування та проводить аналіз зауважень з боку НАЗК.

Корнієнко висловив впевненість, що фінансування буде відновлено після того, як партія надасть необхідні пояснення та усуне можливі порушення у звітній документації.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-