Міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей та юнацтва ім. Радни Сахалтуєва

Міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей та юнацтва ім. Радни Сахалтуєва

Укрінформ
5 березня, 12:00 - пресконференція, присвячена відкриттю Міжнародного конкурсу ілюстраторів книг для дітей та юнацтва ім. Радни Сахалтуєва

Організатор: ТОВ «Видавництво «САМІТ-КНИГА».

Учасники: Радна Сахалтуєв - народний художник України; Олександр Афонін - письменник, голова Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів; Світлана Винокурова - перший проректор БГАІ; Віктор Круглов - генеральний директор видавництва «Ранок»; Юлія Лактіонова - мистецтвознавець, радник у МКІП України; Микола Пшінка - народний художник України; Олег Сербін - доктор наук, член правління Української бібліотечної асоціації, директор бібліотеки ім. Максимовича; Сандро Топурія - молодіжний посол Грузії в Україні; Владислав Трубіцин - президент БФ «Культурні новації»; Оксана Фурса - ректор в АРТ Академія сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі.

Модератор: Іван Степурін - директор видавництва «Саміт-книга».

Коротко. Міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей та юнацтва ім. Радни Сахалтуєва проводиться Асоціацією УАнімА, Українською бібліотечною асоціацією, Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, Білоруською державною академією мистецтв, видавництвом «Саміт-книга», Харківським приватним ліцеєм «Школа «Ранок», БФ «Культурні новації». Метою конкурсу є сприяння національно-культурному відродженню України, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, розвиток і всебічна підтримка талановитих художників, ілюстраторів, графіків-дизайнерів, моушн-дизайнерів, аніматорів, а також зміцнення творчої співпраці України, Республіки Білорусь та Грузії.

До участі будуть запрошені всі бажаючі художники, ілюстратори, графіки-дизайнери, моушн-дизайнери, аніматори - громадяни України, Республіки Білорусь та Грузії.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні проведуть міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей та юнацтва

У Києві оголосили міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей і юнацтва ім.Радни Сахалтуєва.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив директор видавництва «Самміт-книга» Іван Степурін.

У березні-квітні на конкурс прийматимуться роботи учасників, а 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, авторитетне журі визначить лауреатів і переможців конкурсу. Їхні роботи ввійдуть до каталогу міжнародного конкурсу, ілюстрації візьмуть участь у виставках в Україні, Білорусі, Грузії, переможці також отримають грошові призи.

«Але найголовніше для ілюстраторів - це проявити себе, зайти в масштабні проекти, як видавничі, так і цифрові, кінематографічні. Цим конкурсом ми всіляко підтримуватимемо ілюстраторів трьох наших країн. У цьому році в конкурсі беруть участь громадяни України, Білорусі та Грузії, Можливо, наступного року наш конкурс розшириться територіально і стане щорічним», - зазначив Степурін.

До участі будуть запрошені всі бажаючі художники, ілюстратори, графіки-дизайнери, моушн-дизайнери, аніматори - громадяни України, Республіки Білорусь та Грузії. Авторитетне журі очолить народний художник України Радна Сахалтуєв.

Міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей і юнацтва ім. Радна Сахалтуєва проводиться Асоціацією УАнімА, Українською бібліотечною асоціацією, Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, Білоруською державною академією мистецтв, видавництвом «Саміт-книга», Харківським приватним ліцеєм «Школа«Ранок», БФ«Культурні новації».

Мета конкурсу - сприяння національно-культурному відродженню України, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу, розвиток і всебічна підтримка талановитих художників, ілюстраторів, графіків-дизайнерів, моушн-дизайнерів, аніматорів, а також зміцнення творчої співпраці України, Республіки Білорусь і Грузії.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-