Підсумки діяльності Укрдержархіву за 2020 рік.Публічний звіт голови Державної архівної служби України

Підсумки діяльності Укрдержархіву за 2020 рік.Публічний звіт голови Державної архівної служби України

Укрінформ
17 лютого, 14:00 - публічний звіт голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова 

Організатор: Державна архівна служба України.

Коротко. Під час звіту буде презентована інформація про результати роботи Державної архівної служби України у 2020 році за основними напрямами її діяльності.

Акредитація журналістів триватиме до 15:00 16.02.2021 року за електронною адресою: m.feshchenko@arch.gov.ua

Питання до спікера можна надсилати до 15:00 15.02.2021 року  на електронну адресу: m.feshchenko@arch.gov.ua

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали: 

Уже влітку ВР розгляне новий законопроєкт, що реформує діяльність держархівів – Хромов

Новий законопроєкт, що змінить підходи в роботі архівної сфери в Україні, підготовлений Держархівом, планується внести на розгляд парламенту влітку 2021 року.

Про це повідомив під час презентації публічного звіту в Укрінформі голова Державної архівної служби Анатолій Хромов.

«Протягом 2020 року Укрдержархівом розроблено 18 проєктів нормативно-правових актів. Серед них один – абсолютно новий, комплексний законопроєкт, який має на меті змінити підходи в роботі державних архівів. В ньому будуть впроваджені нові дефініції, нові категорії, які використовуватимуться в діяльності архівних установ України. І ключове те, що ми намагаємося запровадити нові підходи», - сказав Хромов.

Він додав, що, зокрема, буде запроваджена зміна основного поняття «документ» на поняття «національні архівні інформаційні ресурси».

«Саме інформаційна складова і складова ресурсу, - тобто джерела, яке постійно може оновлюватись і наново використовуватись, - буде покладена в нову законодавчу архівну базу України», - наголосив голова Держархіву.

Хромов також зазначив, що в цьому законопроєкті імплементовано багато найкращих європейських практик і політик архівної сфери, які вже працюють в Європейському Союзі.

«Законопроєкт внесений на опрацювання в Міністерство юстиції і, за планами уряду, буде поданий на розгляд до Верховної Ради влітку 2021 року», - повідомив він.

Хромов зауважив, що загалом національний архівний фонд України на сьогодні нараховує 82,7 млн одиниць зберігання - це різні документи на різних носіях, більшою мірою на паперових - і ми за цим критерієм є однією з найбільших в архівному плані країн Європи.

«Державній архівній службі вдалося за рік суттєво зменшити або взагалі ліквідувати більшість кризових явищ, які існують у нашій сфері. А також створити передумови для подальшого всебічного розвитку архівної справи в Україні», - резюмував голова Держархіву, підбиваючи підсумки роботи відомства у 2020 році. 

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-