Стартова зустріч: розробка Національної велосипедної стратегії

Стартова зустріч: розробка Національної велосипедної стратегії

Укрінформ
15 грудня, 11:00 - пресконференція на тему: «Стартова зустріч: розробка Національної велосипедної стратегії».

Організатор: Міністерство інфраструктури України.

Учасники: Наталія Форсюк - заступниця міністра інфраструктури України; Ірина Ставчук - заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України; Йоханнес де Мол - Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні; Богдан Лепявко - голова U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва»); Вікторія Яшкіна - національна координаторка Програми “EU4Climate Ukraine” Програма розвитку ООН в Україні; Софія Олійник - координаторка програми «Сприяння демократії» Фонду ім. Г. Бьолля, Бюро Київ — Україна; Ірина Бондаренко - транспортна планувальниця, авторка дослідження «Потреба у розвитку велотранспорту та перешкоди до її реалізації у містах і регіонах України»; Катерина Шульга - координаторка проєктів U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва»).

Коротко. Під час пресконференції відбудеться презентація дослідження «Потреба у розвитку велотранспорту та перешкоди до її реалізації у містах і регіонах України», яке було проведено Фондом ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна та U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва»). Також буде презентовано огляд загальної ситуації щодо розвитку велоінфраструктури в українських громадах, який провела U-Cycle спільно з Українською велосипедною мережею у межах підготовчого етапу розробки Національної велосипедної стратегії.

Довідково. Міністерство інфраструктури України спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва»), Посольством Королівства Нідерландів в Україні, Програмою розвитку ООН в Україні та Фондом ім. Г. Бьолля, Бюро Київ — Україна, розпочинають процес розробки Національної велосипедної стратегії.

У 2018 році уряд України схвалив Національну транспортну стратегію до 2030 року, яка передбачає розробку Національної велосипедної стратегії та відповідне забезпечення її реалізації на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Україні буде розроблена Національна велосипедна стратегія - Міндовкілля

Міністерство інфраструктури України та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розпочинають роботу над розробкою Національної стратегії розвитку велотранспорту в Україні. Про це заявила заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів Ірина Ставчук під час пресконференції в Укрінформі 15 грудня.

"Єдиний шлях спонукати все більше людей обирати екологічний транспорт для пересування є сприяння розвитку екологічних видів транспорту на рівні національної і місцевої влади. Саме тому Мінінфраструктури і Міндовкілля в рамках співпраці з проєктом Європейського Союзу в сфері зміни клімату запропонували сфокусуватися на розробці Національної стратегії розвитку велотранспорту в Україні, яка покликана запропонувати напрямки та механізми сприяння розвитку велотранспорту в українських містах. Україна на політичному рівні підтримала цілі Європейького зеленего курсу. Відповідно розробка і реалізація стратегії стане частиною українського внеску як в Європейський зелений курс, так і в Паризьку кліматичну угоду", - зазначила Ставчук.

Вона додала, що розвиток велотранспорту і збільшення частки населення, що обирає такий транспорт, сприятиме покращенню якості повітря в українських містах.

Планується, що концепція установить конкретні цілі та чіткі заходи з розвитку велосипедного транспорту на рівні країни. Це, в свою чергу, дасть сигнал регіональній і місцевій владі про те, що велотранспорт має значення й буде враховуватися у державній політиці та отримає відповідну підтримку. Стратегія сприятиме координації транспортної політики, обміну передовим європейським досвідом, нарощуванню потенціалу місцевої та регіональної влади, співфінансуванню інвестицій у велосипедну інфраструктуру та фінансування пілотних проєктів, досліджень (доказовий підхід у проєктуванні та розробці) та інформаційних кампаній.

Заступниця міністра інфраструктури України Наталія Форсюк зауважила, що велотранспорт є особливо актуальним засобом пересування в умовах пандемії.

"Ми бачимо, що з моменту введення карантину в Україні кількість і велосипедистів і користувачів електросамокатів та інших пристроїв значно збільшилася, тому що людям так простіше пересуватися. Але що треба для того, щоб велосипедисти їхали? Все дуже просто, їм має бути не страшно", - наголосила Форсюк.

За її словами, Мінінфраструктури та Мінекології розпочинають роботу над концепцією розвитку велотранспорту для того, щоб створити безпечну велосипедну інфраструктуру та зробити її утримання пріоритетом.

"Розробка цієї стратегії для нас є дуже важливою. Ми сподіваємося, що це буде сприяти сталому розвитку міст і зеленої транспортної інфраструктури загалом. І приведе до того, що потрібно більш за все мешканцям наших міст в транспортній сфері. Вони хочуть: зменшення смертності, чисте повітря, менше заторів і, звичайно, зменшення шуму від автомобілів під своїми вікнами", - додала Форсюк.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-