Реформування соціальної сфери Києва у 2021 році

Реформування соціальної сфери Києва у 2021 році

Укрінформ
14 грудня, 11:00 - пресконференція на тему: “Реформування соціальної сфери Києва у 2021 році. Розбудова мережі соціальних закладів для реабілітації осіб з інвалідністю”

Організатори: Департамент суспільних комунікацій КМДА; Департамент соціальної політики КМДА; Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю.

Учасники: Марина Хонда - заступниця голови КМДА з питань самоврядних повноважень; Руслан Світлий - директор Департаменту соціальної політики КМДА; Олена Терещенко - директор Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Коротко. Учасники пресконференції розкажуть про нинішній стан соціальної сфери у Києві, чи вплинула на неї пандемія коронавірусу, а також презентують бачення розвитку системи надання соціальних послуг для тих, хто їх потребує. Будуть презентовані плани по створенню нових закладів реабілітації для дітей з інвалідністю, центрів трудової реабілітації для осіб з інвалідністю.

Контактна особа: Олександр Павличук, тел.: 0633585354.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 202-74-61, 202-74-26.

Акредитуватися журналісти також можуть, надіславши листа з інформацією про назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналістів та їхні контактні дані на електронну адресу:uizdpi@gmail.com  (у темі листа обов’язково зазначити назву події).

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У КМДА планують надання комплексних послуг для дітей з інвалідністю у кожному районі столиці

У КМДА планують надавати комплексні послуги для дітей з інвалідністю у кожному районі столиці.

Про це заступниця голови КМДА з питань самоврядних повноважень Марина Хонда повідомила на прес-конференції в Укрінформі.

«Ми поставили амбітну ціль, щоб у кожному районі Києва була можливість отримувати всі базові соціальні послуги одразу після народження дитини і до моменту, доки ці послуги є ще потрібними. Тобто, закрити весь цикл і вийти на комплексну послугу всій родині», - сказала Хонда.

За її словами, на сьогодні в Києві проживають 11 тис. 420 дітей з інвалідністю, і щороку їхня кількість зростає, а разом з батьками становить близько 33 тис. осіб. Водночас через недосконалість системи щороку послуги отримують лише 660 дітей.

«Поставлено завдання фахівцям проаналізувати потреби, виходячи з кожного району Києва. І якщо в якомусь із районів ця кількість є більшою, ніж в іншому, то, відповідно, і система надання цих послуг має бути іншою», - наголосила Хонда.

Вона нагадала, що українське законодавство визначає 17 базових соціальних послуг, і саме базові соціально-реабілітаційні послуги для дітей з інвалідністю мають розвиватися в Києві з максимальним наближенням їх до місця проживання дтей.

«У Києві існують два спеціалізовані інтернати для дітей з інвалідністю, і наше завдання - максимально зробити, щоб діти не перебували в інтернатних закладах, а отримували послуги, наближені до місця проживання», - заявила Хонда.

Також, за її словами, соціальні послуги мають отримувати люди з інвалідністю з-поміж 1,5 млн незареєстрованих у Києві осіб та майже 200 тис. тимчасово переміщених осіб.

У КМДА мають на меті створити нові заклади реабілітації для дітей з інвалідністю та центри трудової реабілітації для осіб з інвалідністю, додала Хонда.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-