Виборча кампанія у 11 містах напередодні другого туру місцевих виборів

Виборча кампанія у 11 містах напередодні другого туру місцевих виборів

Укрінформ
20 листопада, 12:30 - пресконференція щодо спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборчою кампанією у 11 містах

Організатор: Громадська мережа ОПОРА.

Спікери: Ольга Айвазовська - голова правління Громадянської мережі ОПОРА; Олександр Клюжев - старший аналітик Громадянської мережі ОПОРА.

Коротко. Під час заходу експерти ОПОРИ розкажуть про передвиборчу активність кандидатів-учасників других турів на виборах міських голів із врахуванням активності партій на їхню підтримку, основні порушення, а також про діяльність ТВК і ДВК напередодні других турів і виготовлення виборчих бюлетенів для повторного голосування.

Також експерти розкажуть про витрати кандидатів і політичних партій у соціальних мережах та звітування суб’єктів виборчого процесу щодо власних виборчих фондів. А ще проінформують про протиепідеміологічні заходи для проведення повторного голосування в умовах пандемії COVID-19.

Довідково. Як зазначають організатори,  22 листопада відбудуться повторні вибори в 11 містах:

Бердянськ, Запорізька область – Валерій Баранов («За майбутнє») та Олександр Свідло («Опозиційна платформа – За життя»);

Дніпро – Загід Краснов («Громадська сила») та Борис Філатов («Пропозиція»);

Дрогобич, Львівська область – Андрій Веселий (самовисування) та Тарас Кучма (самовисування);

Львів – Андрій Садовий («Самопоміч») та Олег Синютка («Європейська Солідарність»);

Миколаїв – Олександр Сенкевич («Пропозиція») та Владислав Чайка («Опозиційна платформа – За життя»);

Нікополь, Дніпропетровська область – Руслан Олійник («Слуга народу») та Олександр Саюк («За майбутнє»);

Полтава – Сергій Іващенко («Слуга народу») та Олександр Мамай («За майбутнє»);

Рівне – Олександр Третяк («Європейська Солідарність») та Віктор Шаркизян («Рівне разом»);

Слов'янськ – Вадим Лях («Опозиційний блок») та Павло Придворов («Опозиційна платформа – За життя»);

Ужгород – Богдан Андріїв (самовисування) та Віктор Щадей («Слуга народу»);

Черкаси – Анатолій Бондаренко («За майбутнє») та Віктор Євпак («Голос»).

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Найбільше мандатів у радах усіх рівнів і посад мерів здобули самовисуванці - ОПОРА

Найбільшу кількість мандатів у радах усіх рівнів і посад міських голів здобули самовисуванці – 18,1%.

Про це йдеться у попередньому аналізі місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, проведеного Громадянською мережею ОПОРА, який презентувала на пресконференції в Укрінформі голова правління ОПОРИ Ольга Айвазовська.

"Загалом найбільшу кількість мандатів у радах усіх рівнів, а також посад міських голів здобули самовисуванці – 18,1%, партії “Слуга народу” – 14,6%, ВО “Батьківщина” – 10,2%, “За майбутнє” – 9,5%, "Опозиційна платформа – За життя" – 9,4%, “Європейська солідарність” – 8,7%, “Наш край” – 4,2%, ВО “Свобода” – 2,2%, “Українська стратегія Гройсмана” – 1,5% та “Пропозиція” – 1,4%", - йдеться у звіті ОПОРИ.

За інформацією Айвазовської, в обласних радах найбільшу кількість мандатів здобули: “Слуга народу” – 17,6% від усіх, “Європейська солідарність” – 14%, "Опозиційна платформа – За життя" – 12,1%, ВО “Батьківщина” – 11,1% та “За майбутнє” – 10,6%. Загалом на ці 5 партій припадає 65,4% усіх обраних депутатів до цих рад.

У районних радах найбільшу кількість мандатів здобули: "Опозиційна платформа – За життя" – 16,7% “Слуга народу” – 16,5%, “Європейська солідарність” – 13,2%, ВО “Батьківщина” – 9,5% та “За майбутнє” – 9,1%. Загалом на ці 5 партій припадає 65% усіх обраних депутатів до цих рад.

У територіальних громадах з кількістю виборців понад 10 тисяч, за даними ОПОРИ, найбільшу кількість місць здобули: “Слуга народу” – 15,4%, “Європейська солідарність” – 12,8%, “Опозиційна платформа – За життя” – 12,4%, ВО “Батьківщина” – 10,3% та “За майбутнє” – 9,2%. Загалом на ці 5 партій припадає 60,1% обраних депутатів.

"Тобто, статистика засвідчує, що рівень обласних рад, районних і місцевих рад від 10 тисяч виборців мають різну політичну палітру і переможців", - наголосила Айвазовська.

У звіті ОПОРИ також відзначається, що серед обраних міських, селищних та сільських голів переважна більшість осіб теж балотувались як самовисуванці – 46,8%, “Слугу народу” представляють 15,9% обраних керівників громад, “За майбутнє” – 6,4%, ВО “Батьківщина” – 4,8%, та "Опозиційну платформу – За життя” – 3,7%.

Айвазовська зауважила, що, готуючи попередній звіт про вибори, Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала 39 813 осіб, які були обрані депутатами місцевих рад або головами громад. При цьому на сайті ЦВК досі відсутня інформація про майже 4 000 обраних депутатів. Це могло вплинути на точність статистичних даних, що представлені у звіті, зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори.

На місцевих виборах обрали 64% чоловіків і майже 36% жінок - ОПОРА

Серед усіх обраних в Україні на місцевих виборах кандидатів 64,1% є чоловіками, а 35,9% – жінками.

Про це йдеться у попередньому аналізі місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, проведеного Громадянською мережею ОПОРА, який презентувала на пресконференції в Укрінформі голова правління ОПОРИ Ольга Айвазовська.

"Серед усіх обраних на місцевих виборах кандидатів 64,1% є чоловіками, а 35,9% мандатів отримали жінки. Це при тому, що під час висування і балотування чоловіків було 55,5%, а жінок - 44,2%. Ця статистика демонструє, що з одного боку гендерна квота в процесі висування була забезпечена, але вже на етапі голосування вона дещо зменшилася - до 35,9%", - розповіла Айвазовська.

При цьому, згідно зі звітом ОПОРИ, в обласних радах майже 28,2% обраних депутатів є жінками, в районних – 33,7%, у радах громад з кількістю виборців понад 10 тисяч – 32,8%, у громадах із кількістю виборців до 10 тисяч – 41,6%.

Проте найнижчий відсоток жінок серед обраних міських, селищних та сільських голів – 16,8%. Однак, за даними ОПОРИ, кандидаток-жінок на дану посаду теж було значно менше, ніж кандидатів-чоловіків.

Айвазовська також поінформувала, що в розрізі полічних партій найбільше жінок на місцевих виборах пройшли за списками партії “Наш край” – 40,3% та “Слуги народу” – 39,1%. Найменша кількість жінок була обрана за списками ВО “Свобода” – 26%.

ОПОРА проаналізувала 39 813 осіб, які були обрані депутатами місцевих рад або головами громад. При цьому на сайті ЦВК досі відсутня інформація про майже 4 000 обраних депутатів. Це могло вплинути на точність статистичних даних, що представлені у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-