Підписання меморандуму між Мінветеранів та ГС «Українська Професійна Кіберспортивна Асоціація»

Підписання меморандуму між Мінветеранів та ГС «Українська Професійна Кіберспортивна Асоціація»

Укрінформ
10 листопада, 13:00 - пресконференція з нагоди підписання меморандуму між Мінветеранів та ГС «Українська Професійна Кіберспортивна Асоціація» (UPEA)

Організатор: Міністерство у справах ветеранів України.

Учасники: Ігор Безкаравайний - заступник міністра у справах ветеранів України; Олександр Кохановський  - голова правління UPEA; Олег Рибалка - член правління UPEA; Євгеній Гринюк - капітан команди ветеранів з кіберспорту.

Коротко.  Результатом підписання меморандуму стане співпраця щодо:

– проведення освітніх соціальних програм у сфері кіберспорту серед ветеранської спільноти;

– організації та проведення різноманітних кіберзмагань серед ветеранів;

Довідково.  Кіберспорт – змагання з відеоігор – це вид спортивної активності, в якій гравці розвивають і тренують як розумові, так і фізичні навички. 

7 вересня 2020 року комісією з визнання виду спорту в Україні кіберспорт визнано офіційним видом спорту. Він потребує високої координації між руками та очима, при цьому задіяні різні ділянки мозку, покращується дрібна моторика рук. Пульс кіберспортсменів  може сягати 160-180 ударів за хвилину,  як у тих, хто займається фізичними навантаженнями. Кіберспорт може стати складовою системи реабілітації ветеранів війни. 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У Мінветеранів розглядають кіберспорт як інструмент повернення бійців до соціуму

У Міністерстві у справах ветеранів України розглядають напрямок кіберспорту як інструмент повернення учасників бойових дій до звичайного соціуму.

Про це сказав заступник міністра у справах ветеранів України Ігор Безкаравайний під час пресконференції в Укрінформі.

"Кіберспорт як дисципліна увірвався в український інформаційний простір нещодавно. Ветеранська спільнота виявилася зацікавленою до цього напрямку роботи. Ми з колегами подумали і вирішили, що можна проекспериментувати з цим напрямком і спробувати його як інструмент повернення до комфортного життя, повернення в соціум. Тому що це, в першу чергу, спорт, і будь-яка спортивна дисципліна, як і цей напрям, має свої плюси і мінуси", - сказав Безкаравайний.

Він зазначив, що наразі будуть дивитися, як ветеранська спільнота сприйме цей напрям, і також звертатимуть увагу на ті моменти, які можуть викликати у ветеранської спільноти питання.

Кіберспорт - потужний світовий тренд, приблизно 600 мільйонів людей захоплюються цією активністю, серед них і мільйони українців.

7 вересня 2020 року комісією з визнання виду спорту в Україні кіберспорт визнано офіційним видом спорту. Він потребує високої координації між руками та очима, при цьому задіяні різні ділянки мозку, покращується дрібна моторика рук. Пульс кіберспортсменів може сягати 160-180 ударів за хвилину, як у тих, хто займається фізичними навантаженнями.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-