«Після Путіна» - презентація книги американського дослідника

«Після Путіна» - презентація книги американського дослідника

Укрінформ
27 жовтня, 17:00 - презентація книги Германа Пірчнера «Після Путіна»

Організатори: Аналітичний Центр УКУ, Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ».

Учасники: Герман Пірчнер - автор книги, автор передмови для українського видання; Олександр Литвиненко - директор Національного інституту стратегічних досліджень; Віталій Дем’янюк - член наглядової ради Чорнобильського інституту досліджень і розвитку, інженер і підприємець, меценат видання книги «Після Путіна»; Остап Кривдик - модератор, керівник програми «Україна і світ» Аналітичного центру УКУ.

Коротко. Книга «Після Путіна» - це опис сценаріїв розвитку Російської Федерації, після відходу одного з найвідоміших диктаторів сучасності, у перекладі Аналітичного Центру УКУ. Книга ставить низку незручних, проте дуже вчасних запитань:

- Як закінчить своє правління президент Путін?

- Як у цей час поводитимуться різні російські інститути (як армія, МВС і ФСБ, так і регіональні еліти й олігархи)?

- Як на ці події реагуватимуть інші зовнішні гравці, передусім США, ЄС і Китай?

- Які наслідки матимуть різні сценарії зміни влади у Росії для її сусідів (зокрема України та центральноазійських держав), а також для внутрішньої політики РФ?

Книга «Після Путіна» вийшла у Сполучених Штатах Америки у 2019 році. Її електронну версію можна придбати на сайтах Видавництва УКУ або Yakaboo.

Довідково. Герман Пірчнер-молодший є Президентом-засновником Американської ради зовнішньої політики (Вашінгтон, округ Колумбія, США) - одного з провідних мозкових центрів у США та у світовому вимірі, визнаний за компетенції щодо Росії, Південної Азії, Близького Сходу та Китаю, а також гібридної війни та кібервійни. Він вивчає Росію з 1982 року, і є автором кількох книжок про російську міжнародну та внутрішню політику. Його книга «Після Путіна» була опублікована в 2019-му у США і є важливим внеском у підготовку до світу без cумнозвісного багаторічного диктатора Росії.

Презентація відбуватиметься онлайн. 

Для участі у заході необхідно зареєструватися за посиланням: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvCI94y2-A3BeYTNUt43eRicoZPh7_AwR7RohGsx23GdHdFQ/viewform

Зареєстрованим учасникам надійде запрошення із посиланням доступу до події.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві представили книгу американського аналітика Пірчнера «Після Путіна»

У Києві представили книгу американського аналітика Германа Пірчнера «Після Путіна», в якій автор намагається спрогнозувати можливі сценарії відходу російського диктатора від влади.

Книгу представили за онлайн-участі самого автора Аналітичний центр Українського католицького університету та Укрінформ.

«Проблема більша, ніж питання Путіна – це питання імперіалістичної культури, яке притаманне Москві. У світі є досить небагато країн, де домінували імперії. Це повернення колоніальної влади, що базується на географії», - зазначив Пірчнер, представляючи свою книгу.

Він припускає, що в Росії може виникнути певний рух проти влади Путіна, бо прибутки країни за останні 5 років значно впали, і місцеві еліти незадоволені цим.

«Є місцеві еліти, які незадоволені, що в них є проблеми через витрати в Україні й Сирії, і вони не можуть вільно жити в Західній Європі. І є люди в російській еліті, які ставлять собі запитання, хоча й не публічно, чи справді Путін служить їхнім інтересам і чи виконує він перед ними свої зобов’язання як лідер», - вважає дослідник.

Водночас він не береться стверджувати, наскільки це невдоволення небезпечне для влади Путіна, і в який спосіб впаде його режим. Натомість дослідник пропонує зосередитись на прогнозах щодо подальшого розвитку подій після падіння диктатора й перспективах для України.

«Але чи буде та іскра, яка зможе все запалити і чи будуть путінські механізми придушення достатньо потужними, щоб впоратися з цією пожежею. Але в якийсь час Путіна не стане, чи то внаслідок вбивства, чи то серцевого нападу або перевороту, і тоді виникає питання, якою ж буде політика Росії. Очевидно, буде велика внутрішня боротьба, і можливо, Україна внаслідок цих подій могла б відновити свій суверенітет», - зазначив Пірчнер.

Він пропонує зараз спостерігати за тими російськими органами державної влади, які мають право застосовувати силу – наприклад, за армією чи місцевими елітами, які можуть відіграти важливу роль у майбутніх подіях.

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко, який взяв участь у презентації, наголосив, що особу Путіна слід розглядати як символ російської політичної системи, яка неодмінно спробує себе відтворити після відходу від влади цієї особи.

«Путін є правителем Росії більш, ніж 20 років. Це найтриваліше правління після Сталіна. Можна уявити собі, що він колись помре, бо він людина. Але для нас важливіше не Путін як людина, а як символ російської системи, і після його відставки система намагатиметься відтворити себе, щоб продовжити своє існування. І це значною мірою залежить від того, яким чином Путін піде у відставку, буде це підготовлено чи ні. Але ми бачимо, що процес пошуку наступника триває», - зазначив Литвиненко.

Книга «Після Путіна» вийшла у Сполучених Штатах Америки у 2019 році.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-