Реформа оборонної та авіакосмічної промисловості України: основні орієнтири

Реформа оборонної та авіакосмічної промисловості України: основні орієнтири

Укрінформ
23 жовтня, 12:30 - пресконференція на тему: «Реформа оборонної та авіакосмічної промисловості України: основні орієнтири»

Організатор: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Спікер: Олег Уруський - віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України.

Коротко. Під час пресконференції віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України проінформує про основні завдання та цілі новоствореного відомства, якими питаннями воно опікується, а також презентує громадськості плани реформування оборонної та авіакосмічної промисловості України.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Понад 60 підприємств Укроборонпрому будуть корпоратизовані - Уруський

Понад 60 підприємств з 137, що входять до системи Укроборонпрому, будуть корпоратизовані.

Про це сказав на пресконференції в Укрінформі віцепрем’єр-міністр - міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Понад 60 підприємств складуть майбутнє обличчя оборонно-промислового комплексу України, всі вони будуть корпоратизовані. Перетворені з державних і казенних підприємств у приватні і акціонерні товариства», - сказав він.

Після цього планується утворити 9 холдингових компаній за напрямками: бронетанкова техніка, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси, авіаремонтні сисиеми. Ці шість холдингових компаній увійдуть до складу державної холдингової компанії з попередньою назвою «Оборонні системи України.

Три інші холдингові компанії – "Антонов", авіадвигунобудування і ракетно-технічний центр «Південний» - увійдуть до складу другої державної холдингової компанії «Аерокосмічні системи України».

За словами Уруського, таким чином у результаті буде створено дві державні холдингові компанії - одна у складі шести, інша - трьох холдингових компаній. У них буде впроваджена корпоративна система управління. Тобто і в одній, і в другій холдинговій компаніях буде незалежна наглядова рада . «Сто відсотків акцій поки залишатиметься у державі, управляти цими акціями будуть державні холдингові кампанії», - уточнив віцепрем’єр.

Він також повідомив, що 21 підприємство, яке входило до системи Укроборонпрому, наразі перебуває на окупованій території. «Але вони знаходяться у полі нашої уваги, і після звільнення територій будемо вирішувати питання що з ними робити", - сказав Уруський.

За його словами, 19 збиткових підприємств будуть передані до Фонду державного майна. "Є і підприємства, які не мають замовлень, але мають серйозні активи. Такі підприємства треба продати, а гроші спрямувати в оборонний фонд", - сказав Уруський.

Як повідомляв Укрінформ, державний концерн «Укроборонпром» за три квартали цього року оголосив та провів близько 16 тисяч тендерів загальною вартістю понад 5,5 млрд грн та зекономив понад 524 млн грн.

На наступному засіданні уряду прозвітують про розслідування катастрофи літака у Чугуєві - Уруський

Урядова комісія з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш у Чугуєві свою роботу майже завершила і готова відзвітувати на наступному засіданні Уряду.

Про це сказав на пресконференції в Укрінформі віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський

«Урядова комісія свою роботу майже завершила. І з погодження керівництва уряду комісія здійснить свою доповідь на наступному тижні на засіданні Уряду», - сказав він. Уруський підкреслив, що причини з’ясовані. «Комісія встановила причини: на технічні неполадки, які мали місце в даному випадку, наклався людський фактор. Плюс системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки», - сказав він.

Уруський водночас додав, що комісія Міноборони працюватиме ще місяць.

Він також повідомив, що всі організаційні заходи були здійснені - це і поховання, і виплати компенсацій курсантам. «Мова йде лише про курсантів. Стосовно екіпажу рішення буде прийматись після того, як комісія встановить всі причини катастрофи", - сказав він

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві на Харківщині розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків. Єдиний, хто вижив, - курсант В'ячеслав Золочевський перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

У Харкові 6 жовтня відбулася церемонія вшанування та прощання із загиблими курсантами й офіцерами. Указом Президента України усіх військовослужбовців посмертно відзначено медаллю «За військову службу Україні».

20 жовтня у Сухопутних військах Збройних сил України виплатили одноразову грошову допомогу родинам курсантів, які загинули внаслідок катастрофи. Виплату в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, проведено шляхом зарахування коштів на карткові рахунки, які відкриті родинами курсантів в установах банків на їхній вибір.

Наразі продовжує працювати урядова комісія та триває робота з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш. Родинам екіпажу виплата буде здійснена після остаточного офіційного встановлення обставин та причин авіакатастрофи.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-