Україна вперше візьме участь у Європейському тижні регіонів та міст. Плани, перспективи, прогнози

Україна вперше візьме участь у Європейському тижні регіонів та міст. Плани, перспективи, прогнози

Укрінформ
16 жовтня, 12:30 -  пресконференція на тему: “Україна вперше візьме участь у Європейському тижні регіонів та міст. Плани, перспективи, прогнози” 

Організатор: Координаційна платформа Sustainable Ukraine.

Учасники: Катріона Мулан (Caitriona Mullan) — експерт ЄС з питань регіонального розвитку, місцевого самоврядування, охорони здоров’я, соціальної солідарності та громад; Євген Михальченко - засновник Східно-Європейської Асоціації розвитку водневої економіки; Зіновій Свереда - віцепрезидент Української кооперативної федерації; Яна Підлісна - Асоціація інвесторів та роботодавців України.

Коротко. Пресконференція, присвячена участі України в Європейському тижні регіонів та міст.

Європейський тиждень регіонів та міст (#EURegionsWeek) – це експертна платформа комунікацій та обміну ідеями, що об’єднує регіони та міста Європи, включно з їх політичними представниками, чиновниками, експертами та науковцями. Україна вперше братиме участь у Європейському тижні регіонів та міст консолідованою командою галузевих асоціацій та офісів.

Під час пресконференції лідери та засновники українських інноваційних проєктів нададуть огляд українських проєктів на Євротижні 2020: воднева та інноваційна економіка, сталий розвиток аграрного сектору та місцевих громад, спасіння Карпатських лісів.

Координаційна платформа Sustainable Ukraine -  платформа, що  об'єднує українські асоціації, компанії та громадян для участі в European Week of Regions and Cities (#EURegionsWeek).

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Україна представить власні проєкти на Європейському тижні регіонів та міст

На цьогорічному Європейському тижні регіонів та міст 21 жовтня в рамках спеціальної події Sustainable Ukraine (Стала Україна – ред.) вперше будуть представлені проєкти від нашої країни. Про це йшлося під час пресконференції в Укрінформі "Україна вперше візьме участь у Європейському тижні регіонів та міст. Плани, перспективи, прогнози".

Основною темою Європейського тижня регіонів та міст-2020 (м. Брюссель, 5-22 жовтня – ред.) стане імплементація Green Deal (Зеленої угоди – ред.) у стратегії розвитку регіонів та міст. З огляду на цьогорічну специфіку, Україну будуть представляти некомерційні організації – Східно-Європейська асоціація розвитку водневої економіки, Асоціація інвесторів та роботодавців України, Українська кооперативна федерація, Офіс амбасадора відновлюваних джерел енергії у світі Руслани Лижичко.

У середу, 21 жовтня, у рамках заходу Sustainable Ukraine від України у першу чергу будуть представлені проєкти в галузі «зеленої» енергетики, «зеленого» фермерства, трансформування ЖКХ. Українські учасники презентують інноваційні проєкти, продемонструють їх можливості для транскордонної співпраці, інвестування, наукового супроводу та реалізації громадських ініціатив. Окрема увага приділятиметься питанням кластеризації у різних сферах, використання локальних і національних ресурсів для «озеленення» економіки та бізнесу. Також, будуть розглянуті питання відкриття нових можливостей для розвитку транскордонної співпраці між Україною та ЄС: інвестицій в транскордонні та інноваційні проєкти, спрямовані на розвиток «зеленої» економіки.

Як повідомлялося, Європейський тиждень регіонів та міст (Euro Regions Week) – це експертна платформа комунікацій та обміну ідеями, що об’єднує регіони та міста Європи, включно з їх політичними представниками, чиновниками, експертами та науковцями. Організатори заходу: Європейський комітет регіонів (CoR ) спільно з генеральною дирекцією Європейської комісії з питань регіональної та міської політики (DG REGIO). Раніше Україна брала участь в Європейському тижні регіонів та міст на рівні урядової делегації.

Онлайн трансляції подій в яких бере участь українська команда можна буде дивитися у прямому ефірі за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCF2Hga4NU_t5rKGlhZI-Ziw/featured

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-