“Ігри Нескорених 2.0”.Про старт перших онлайн-змагань для поранених військовослужбовців та ветеранів

“Ігри Нескорених 2.0”.Про старт перших онлайн-змагань для поранених військовослужбовців та ветеранів

Укрінформ
16 жовтня, 11:00 - пресконференція, присвячена старту перших онлайн-змагань для поранених військовослужбовців та ветеранів - “Ігри Нескорених 2.0” 

Організатор: Міністерство у справах ветеранів України.

Учасники: Всеволод Стеблюк - генеральний директор Директорату реабілітації, медичного забезпечення та соціальної реадаптації  Міністерства у справах ветеранів України; Оксана Горбач - координатор проєкту "Ігри Нескорених в Україні", директор Центру стратегічних комунікацій “Стратком Україна”; Іван Рудий - капітан Національної збірної "Ігор Нескорених"; Тарас Шпук - представник Благодійного фонду “Повернись живим”; Браян Фурман - заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні.

Теми до обговорення:

- Формат і програма перших мультиспортивних адаптивних змагань в Україні у віртуальному форматі.

- Деталі змагань: вимоги до учасників, спортивні дисципліни, процедура реєстрації, участь, фіксація результатів, оголошення переможців, онлайн-подія “Шоу результатів”.

- Нові можливості для спортивної реабілітації ветеранів під час карантину.

Довідково. Як повідомляють організатори, це перші мультиспортивні адаптивні змагання в Україні у віртуальному форматі. Види спорту для змагань: легка атлетика, пауерліфтинг, стрільба з лука, плавання, веслування на тренажері, велоспорт.

Мета проєкту “Ігри Нескорених в Україні” — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції.

Відбір та підготовку збірної України 2020 року здійснює Міністерство у справах ветеранів України спільно з БФ "Повернись живим" та Центром стратегічних комунікацій "Стратком Україна" за підтримки міжурядової робочої групи.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 067-378-21-51, e-mail: s.sudak@stratcomua.org (Світлана Судак).

Facebook: facebook.com/InvictusGamesTeamUkraine/

YouTube: youtube.com/channel/UCbutl1h6tYLbUMkUYdW5Elg

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Оргкомітет Ігор Нескорених в Україні оголосив початок реєстрації на перші онлайн змагання

Організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні 16 жовтня оголосив про початок реєстрації на перші онлайн змагання для поранених військовослужбовців та ветеранів - Ігри Нескорених 2.0.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила координаторка проєкту «Ігри Нескорених в Україні» Оксана Горбач.

«Це новітній формат мультиспортивних змагань для поранених військовослужбовців та ветеранів, який не має аналогів в Україні, адже досі ніхто не проводив онлайн спортивних змагань із кількох дисциплін одночасно. Схоже, Covid-19 з нами надовго, тому необхідно формувати новий стандарт змагань, який поширюється також на адаптивні види спорту», - розповіла Горбач.

Вона уточнила, що цьогоріч йдеться про змагання у шести видах спорту: легкій атлетиці, пауерліфтинзі, стрільбі з луку, плаванні, веслуванні на тренажері, велоспорті, та висловила сподівання, що кількість ветеранів-учасників зросте.

“Минулого року в Іграх Нескорених взяли участь 218 поранених військовослужбовців. Це найбільші ветеранські змагання, які відбувались в України, але на нашу думку цього недостатньо”, - зазначила Горбач та нагадала, що за різними даними кількість поранених ветеранів коливається від 10 до 16 тисяч.

Генеральний директор Директорату реабілітації, медичного забезпечення та соціальної реадаптації Міністерства у справах ветеранів України Всеволод Стеблюк своєю чергою наголосив, що профільне міністерство максимально сприяє новим ініціативам та вважає проривом запровадження нового формату змагань.

“Ігри нескорених — це один з багатьох з проектів фізкультурно-спортивної медико-психологічної реабілітації, який допомагає не замикатися в собі, допомагає зробити крок до перемога над собою, над проблемами фізичного чи психічного стану, і дозволяє інтегруватися ветерану в суспільство, бути прикладом саморозвитку, самозростання для інших людей”, - зазначив Стеблюк.

“В цьому році із запланованих заходів, на які передбачено фінансування, не вдалося провести майже дві третини. Лише на третину ми змогли реалізувати і провести безпосередні навчальні збори для учасників Ігор Нескорених”, - розповів Стеблюк.

Він також підкреслив, що запропонований проект онлайн ігор став проривом в розбудові системи реабілітації та одним з найсучасніших підходів, який дозволить залучити ще більше ветеранів до спорту та їх успішної соціалізації.

Представник Благодійного фонду “Повернись живим” Тарас Шпук, зокрема, нагадав, що відбір ветеранів раніше проводився лише в Одесі, Києві та Львові, що дуже звужувало географію учасників.

“Платформа онлайн - це можливість ветерану в будь-яких куточках України все ж таки взяти участь у цих змаганнях. Тому що самі змагання були придумані таким чином, щоб максимально залучити поранених ветеранів до цієї платформи... Реєстрація вже запущена. Ми записали по кожному з видів спорту відео, яке буде презентовано, коли закінчиться реєстрація, і все максимально доступно там пояснено як відбувається процедура записування результатів, як вони буду вноситись тощо”, - наголосив Шпук, додавши, що відсутність спеціальних вимог до обладнання, на якому можуть виступати учасники – це усвідомлений вибір організаторів, оскільки збільшить доступність спорту для ветеранів з особливими.

За словами організаторів, змагання не стали б реальністю, якби не допомога Посольства США в Україні, яка щороку розширюється. Заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні Браян Фурман поінформував, що цього року “СтраткомUA” допомогли Військово-Повітряним силам США подарувати 10 інвалідних візків українській збірній Invictus Games з баскетболу, яку згодом тренувала американська збірна Ігор Нескорених.

“Уряд США вважає адаптивні види спорту ефективними для полегшення лікування та адаптації ветеранів. Ось чому департамент оборони та Департамент у справах ветеранів США мають спеціалізований персонал, який залучає ветеранів до адаптивних видів спорту”, - зазначив Фурман.

Реєстрація ветеранів, які бажають взяти участь в змаганнях, розповіли учасники пресконференції, триватиме до 25 жовтня включно, після чого відбудеться їх категоризація та перевірка. Змагання відбуватимуть з 31 жовтня по 22 листопада, а з 23 листопада до 5 грудня триватиме обробка результатів.

В Міністерстві ветеранів пообіцяли до фіксації результатів залучити свої територіальні органи, адже в кожній області вони успішно працюють. І саме через них відбуватиметься координація з ветеранськими спільнотами, волонтерами та всіма, хто бажає долучитись до ігор.

Переможців змагань Ігор Нескорених організатори обіцяють назвати в прямому ефірі 6 грудня.

В Іграх Нескорених 2.0. ONLINE взяти участь можуть ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій ООС або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року. До участі в змаганнях запрошуються члени минулорічних національних збірних Ігор Нескорених.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-