Презентація проєкту Ukrainian Live Classic: перший мобільний додаток з українською класичною музикою

Презентація проєкту Ukrainian Live Classic: перший мобільний додаток з українською класичною музикою

Укрінформ
20 жовтня, 11:00 - пресконференція на тему: “Презентація проєкту Ukrainian Live Classic: перший мобільний додаток з українською класичною музикою”

Організатор: Проєкт Ukrainian Live Classic.

Учасники: Тарас Демко - директор проєкту Ukrainian Live Classic; Іван Остапович - артистичний директор проєкту Ukrainian Live Classic; Володимир Ольшанський - координатор проєкту Ukrainian Live Classic; Любов Морозова - музикознавчиня.

Довідково. Як повідомляють організатори, Ukrainian Live Classic — перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою, який розробила Громадська організація Сollegium за підтримки Українського культурного фонду.

Додаток має чітку структуру, що дозволяє обирати музику за стилями, епохами, композиторами тощо. Обкладинка кожного альбому унікальна, їх розробляє координатор та ідейник проєкту Володимир Ольшанський. Проєкт двомовний, основна версія — англійська мова.

Ukrainian Live Classic уже доступний для скачування на Google Play Market та Apple Store. Він є абсолютно безкоштовним для користувачів. Розробку додатку підтримав Український культурний фонд, а подальше функціонування забезпечать партнери - Галицьке музичне товариство та Львівський органний зал. Також передбачена система донейтів для охочих підтримати проєкт.

Інстаграм та Facebook проєкту.

Сайт проєкту: http://ukrainianlive.org/

Промо проєкту: https://youtu.be/eQv-OuFaOAg 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

З’явився перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою

У Києві представили Ukrainian Live Classic — перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою, який розробила Громадська організація Сollegium за підтримки Українського культурного фонду.

Мобільний додаток представив Проєкт Ukrainian Live Classic на прес-конференції в Укрінформі.

«Ukrainian Live Classic уже доступний для скачування на Google Play Market та Apple Store. Він є абсолютно безкоштовним для користувачів. Розробку додатку підтримав Український культурний фонд, а подальше функціонування забезпечать партнери - Галицьке музичне товариство та Львівський органний зал. Також передбачена система донейтів для охочих підтримати проєкт», - йдеться в презентації.

Додаток має чітку структуру, що дозволяє обирати музику за стилями, епохами, композиторами тощо. Обкладинка кожного альбому унікальна, їх розробляв координатор проєкту Володимир Ольшанський. Проєкт двомовний, основна версія — англійська.

«Аудиторія мобільних додатків – це насамперед молоде покоління, яке дуже звертає увагу на естетичний вигляд. Тому доступ до музики легкий і яскравий. Ми розуміємо, що українська класика має набрати нових фарб і вдихнути певної свіжості. Візуальна частина презентує близько 40 композиторів, кожен з яких має своє яскраве оформлення, барви і звукову музичну хвилю – лінійний дизайн, який представляє музику кожного композитора», - розповів Ольшанський.

До сьогодні не існувало у вільному доступі сервісу, в якому можна знайти українську класичну музику, і це надихнуло авторів проєкту на створення відповідного мобільного додатку – зазначив артистичний директор проєкту Ukrainian Live Classic Іван Остапович.

«Насправді не існувало у вільному доступі єдиного джерела, в якому шанувальники класичної музики могли знайти в якісному записі, з грамотними анотаціями й оцінити тяглість української музики від 17-століття до сучасності. Ми опрацювали багато творів в архівах, назбирали базу записів і створили мобільний додаток, як найбільш масове джерело, яким усі користуються, і де була б представлена українська музика впродовж століть різних стилів, композиторів і жанрів», - зазначив Остапович.

Реліз додатка на маркетах було створено 15 жовтня й впродовж перших кількох днів він уже має кілька сотень користувачів, яких чимдалі стає більше - розповів директор проєкту Ukrainian Live Classic Тарас Демко, зазначивши, що робота над проектом триватиме й надалі.

«Це великий процес об’єднання, пошуку записів, це робота з нематеріальною культурною спадщиною. Позаду багато технічної роботи, а попереду багато комунікацій, тому що ми хочемо інтегрувати додаток і в систему освіти, він має наблизити українську класичну музику до більшого кола людей. Тому що в Україні ми самі не знаємо нашої класичної традиції, а вона, як виявилося дуже цікава», - сказав Демко.

Розвиток сучасної музичної культури є неможливий без систематизованого архіву музичної спадщини, і в цьому сенсі проєкт Ukrainian Live Classic є першою такою спробою - відзначила музикознавчиня Любов Морозова.

«Говорячи про сучасну музичну культуру, важливо розуміти, що будь-яке нове мистецтво можливе лише тоді, коли є архів попереднього мистецтва, й коли він систематизований. Тобто, говорити про те, які шляхи є в нової музики, ми можемо лише тоді, коли в нас уже систематизовано весь попрередній спадок. І без перебільшення можна сказати, що це перша спроба масштабної систематизації українського музичного спадку», - наголосила Морозова.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-