«Рішельє-форум: державна служба для нової ери»: Київ/Одеса/Львів/Дніпро

«Рішельє-форум: державна служба для нової ери»: Київ/Одеса/Львів/Дніпро

Укрінформ
25 вересня, 10:00 - «Рішельє-форум: державна служба для нової ери»

Учасники: Наталія АЛЮШИНА  - голова Національного агентства України з питань державної служби; Андрій КЛОЧКО - голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; Олег НЕМЧІНОВ - міністр Кабінету Міністрів України; Валерія ІОНАН - заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції; Ксав’єр КАМЮ - керівник Програм співробітництва щодо належного урядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні; Катя САЛСБЕК - радник відділу з політичних, економічних та культурних питань Посольства Королівства Швеції в Україні; Ґрегор ВІРАНТ - голова Програми SIGMA; Еріка КВАПІЛОВА - голова офісу ООН Жінки в Україні; Генрік ВІЛЛАДСЕН - Посол, Координатор проєктів ОБСЄ в Україні; Даніель ЗАЙБЕРЛІНГ - керівник проєкту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії, директор Представництва Фонду Ганса Зайделя в м. Києві; Мая ДВАЛІШВІЛІ - заступник Голови Бюро державної служби Грузії; Аліхан БАЙМЕНОВ - голова Наглядової ради Астанинського Хабу у сфері державної служби, Республіка Казахстан; Бахрам ХАЛІЛОВ - заступник Голови Державного екзаменаційного центру Азербайджанської Республіки.

Питання до обговорення:

- Розвиток цифрової інфраструктури в державному управлінні та державній службі.

- Удосконалення інструментів та процедур управління людськими ресурсами на державній службі, зокрема впровадження прозорої системи оплати праці та класифікації посад.

- Персоналізація розвитку та утримання талантів.

- Впровадження цифрових комунікацій і цифрової культури, як цінностей нової державної служби.

- Відкритість та транспарентність державної служби.

- Ґендерний мейнстрім.

Коротко. Форум уже багато років поспіль є однією з головних платформ для міжнародного діалогу, обміну досвідом, практиками та сучасними тенденціями з актуальних питань підвищення ефективності державного управління і державної служби.

На заході у форматі онлайн/офлайн представники органів державної влади, міжнародні та українські експерти поділяться з учасниками своїм досвідом, успішними кейсами й інноваційними підходами реагування на сучасні виклики та їх успішного подолання.

Інформаційні партнери заходу – Укрінформ, журнал «Держслужбовець».

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Також онлайн-трансляція «Рішельє-форум: державна служба для нової ери» відбуватиметься на веб-сайті заходу, YouTube-каналі НАДС і на офіційних сторінках НАДС у соціальних мережах.

 Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена. 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Цифровізація та інновації мають пріоритетне значення для України - депутат

Цифровізація та інноваційний спосіб розвитку має стати головним для України, потрібно адаптувати норми, підходи і філософію процесу розвитку країни під європейські і світові.

Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко на заході «Рішельє-форум: державна служба для нової ери» в Укрінформі.

«Інноваційний спосіб розвитку має стати головним для нашої країни. Це наш вибір і усвідомлена необхідність. Ми бачимо, що більшість країн світу, а можливо, й Україна використали екстенсивні можливості розвитку. Разом з тим інновації відкривають перед економікою країни необмежені можливості», - сказав Клочко.

Він зауважив, що Україна чітко визначила напрямок розвитку – це євроатлантична інтеграція. "Ми йдемо в Європу, тому маємо адаптувати норми, підходи і філософію процесу розвитку країни", - переконаний депутат.

За його словами, ще одна світова тенденція, до якої Україна ставиться надзвичайно серйозно, - це цифровізація, яка застосовується у системі державного управління, у пошуку ефективних рішень у сфері економіки та у багатьох інших галузях.

«Держава, як сьогодні кажуть, переходить у "цифру", де послуги громадянам постійно зростають, і це збільшує прозорість влади, допомагає долати корупцію, що є одним із наших головних завдань. Це також збільшує ефективність роботи влади на всіх рівнях. Цей процес забезпечує громадянам однакові можливості – і мешканцям міст, і віддалених сіл. Цифровізація прискорює інтеграцію України з Європою й світом, адаптує наші стандарти до європейських, прискорює процес нашого зближення з Європою», - зазначив Клочко.

Прикладом ефективної цифровізації в Україні він вважає створення реєстру будівельної діяльності та бази даних кандидатського резерву на державні посади.

«Реєстр будівельної діяльності – там, де раніше була корупція, тепер маємо захищену базу даних, яка дозволяє прив’язати до об’єкта всі дозвільні документи, зробить це швидко і прозоро. Ще одна ініціатива – це база даних кандидатського резерву – претендентів на державні посади, які на конкурсі отримали високий бал, але не стали переможцями. Це лава запасних, яка послужить державі надалі, посилить конкуренцію на державні посади і поліпшить якість кадрів. Документ зараз перебуває в комітеті, і скоро ми передамо його на розгляд депутатам», - сказав Клочко.

Він також вважає, що перехід на цифрові технології стане у пригоді в умовах пандемії, й наголосив на потребі ухвалення закону, який законодавчо захистить людей в умовах роботи офлайн.

«Перехід на цифрові технології може пом’якшити ситуацію з коронавірусом. У Верховній Раді розглядається законопроєкт про дистанційну роботу. Багато компаній вирішили, що офлайн – це вигідно. Ми мусимо легалізувати такий підхід законодавчо й захистити права людей, які працюють», - наголосив парламентарій.

«Рішельє-форум» уже багато років поспіль є однією з головних платформ для міжнародного діалогу, обміну досвідом, практиками та сучасними тенденціями з актуальних питань підвищення ефективності державного управління і державної служби. На заході у форматі онлайн/офлайн представники органів державної влади, міжнародні та українські експерти діляться з учасниками своїм досвідом, успішними кейсами й інноваційними підходами реагування на сучасні виклики та їх успішного подолання.

В Україні всі послуги зроблять онлайн і навчать 6 млн людей цифровій грамотності - Мінцифри

В Україні ставлять амбітну мету: 100% публічних послуг зробити онлайн, навчити 6 мільйонів українців цифровій грамотності та збільшити ІТ у ВВП країни до 10%.

Про це заявила Валерія Іонан, заступник міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції на «Рішельє-форум: державна служба для нової ери» в Укрінформі.

«100% публічних послуг зробити онлайн, покрити фактично всю країну інтернетом, навчити 6 мільйонів українців цифровій грамотності та збільшити ІТ у ВВП країни до 10%», - сказала Іонан.

За її словами, дослідження показало, що 53% українців мають цифрову грамотність нижче базового рівня, відтак слід працювати з мотивацією українців, пояснюючи – навіщо їм цифрова грамотність.

«Ми активно працюємо над тим, щоб навчити українців цифровій грамотності: сплачувати комуналку онлайн, спілкуватися, реєструватися на сервісах, дбати про свою онлайн-безпеку, вирішувати особисті проблеми, що стосується комунікацій переважно на побутовому рівні, бути конкурентоспроможними на ринку праці, оскільки турбулентний світ відкриває з одного боку дуже багато можливостей, але й вимог, і безперервно навчатися, щоб покращувати свої професійні знання», - зазначила Іонан.

Вона розповіла, що для навчання українців цифровій грамотності є два основні майданчики – національна освітня онлайн-платформа «Дія-цифрова освіта» і мережа у 1,5 тис. хабів: бібліУКРІНФОРМ отеки, університети, школи, ЦНАПи - якщо в людини немає доступу до інтернету та цифрових гаджетів.

Іонан також зазначила, що для більшості українців онлайн-курс – це дещо нове, особливо для людей поважного і старшого віку, які проживають в регіонах, і треба було знайти якесь рішення, яке б зробило процес їхнього навчання цікавим, комфортним і найголовніше ефективним.

«Тому ми вирішили обрати форму освітнього серіалу, а не просто онлайн-курсу. Ми обрали шлях такого собі освітнього Netflix або Megogo – це сезон замість рівня чи версії та серії замість уроків. І друге – враховуючи цільову аудиторію, на яку розраховано цей проєкт, ми розуміли, що наша аудиторія не знає експертів з цифрової грамотності, тому ми вирішили залучати селебріті до кожного з наших освітніх серіалів. Селебріті відповідає тому сегменту цільової аудиторії, на який розраховано безпосередньо сам курс. В кадрі у нас завжди є дві людини – експерт та селебріті, які поєднують навчання та розваги, в жартівливій формі, в діалозі, імпровізаціях доносять реально корисну інформацію», - розповіла урядовиця.

«Рішельє-форум» уже багато років поспіль є однією з головних платформ для міжнародного діалогу, обміну досвідом, практиками та сучасними тенденціями з актуальних питань підвищення ефективності державного управління і державної служби. На заході у форматі онлайн/офлайн представники органів державної влади, міжнародні та українські експерти діляться з учасниками своїм досвідом, успішними кейсами й інноваційними підходами реагування на сучасні виклики та їхнього успішного подолання.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-