Відкриття фотовиставки «29-річчя Незалежності Киргизької Республіки»

Відкриття фотовиставки «29-річчя Незалежності Киргизької Республіки»

Укрінформ
25 серпня, 14:00 - пресконференція з нагоди відкриття фотовиставки «29-річчя Незалежності Киргизької Республіки» 

Організатор: Посольство Киргизької Республіки в Україні.

Спікери: Ермек Сарибаєв  - радник Посольства Киргизької Республіки в Україні; Ігор Захаренко – генеральний директор туристичної компанії «Феєрія»; Таалайбек Сарієв – керівник киргизької діаспори.

Коротко. Посольство Киргизької Республіки в Україні з нагоди святкування 29-ї річниці Дня Незалежності Киргизької Республіки у вікнах Укрінформу відкриває фотовиставку «29-річчя Незалежності Киргизької Республіки».

АКРЕДИТАЦІЯ ЗМІ – anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Українських туроператорів кличуть до Киргизстану

Киргизстан зацікавлений у налагодженні туристичних зв’язків з Україною і готовий усіляко сприяти у цьому українським туроператорам.

Про це заявили учасники пресконференції в Укрінформі з нагоди відкриття фотовиставки «29-річчя Незалежності Киргизької Республіки», яке відзначається 31 серпня.

«Хочу звернутися до туроператорів з проханням розвинути туристичну галузь між двома країнами. Це дуже важливо для зближення двох народів. Хоча є труднощі – наприклад, відсутність прямих рейсів, але можна літати через Стамбул або Алмати. Але, сподіваюся, незабаром, ці труднощі буде врегульовано», - сказав керівник киргизької діаспори в Україні Шерали Жаналіев.

Він вважає, що в Україні існує попит на туризм до Киргизстану і йому лише треба дати поштовх у вигляді налагодження співпраці туроператорів обох країн.

«Років 10 тому у Борисполі я познайомився з одним українцем, який летів у Киргизстан, щоб об’їхати на велосипеді Іссик-Куль. За три роки я знову зустрів його в Борисполі, і з ним уже була група 40 людей. Вони сказали, що кожен рік їздять і чимдалі більше охочих, тому що це прекрасна країна, де багато місць, які можна відвідати. Бог обдарував Киргизстан такою природою й красою, що хочеться там бувати знову і знову», - зазначив Жаналієв.

Водночас радник Посольства Киргизької Республіки в Україні Ермек Сарибаєв розповів, що Киргизстан проводить економічні реформи щодо створення сприятливих умов і захисту інтересів бізнес-середовища, розглядаючи нову модель взаємодії між державою і бізнесом.

«Киргизстан надає інвесторам найсприятливіший режим, який передбачає, зокрема, можливість репатріації отриманого прибутку й дивідендів, ліберальні умови для інвестування, наявність податкових пільг і преференцій. У національному законодавстві передбачено всі положення, які забезпечують повний захист інвесторів від різноманітних ризиків. Киргизьку Республіку віднесено до групи країн з розвинутим ринком державно-приватного партнерства», - зазначив Сарибаєв.

Тим часом генеральний директор однієї з найвідоміших українських туристичних компаній «Феєрія» Ігор Захаренко провів нещодавно інфотур до Киргизстану і вважає цю країну вкрай привабливою для туризму.

«Я люблю вільні й безпечні країни, куди спокійно приїжджаєш і де не дивишся за сумками, за фотоапаратом, не питаєш дозволу на те, щоб фотографувати. Киргизстан – одна з таких країн, де відчуваєш себе в безпеці. Це вільна країна дуже добрих людей. Киргизстан здався мені найбільш європейською країною того регіону. Це люди, які рухаються й хочуть змін, і вони дуже близькі до нас. І дуже тішить, що Киргизстан рухається в бік Європи, а не навпаки. Киргизстан – країна безпечна й дуже смачна - з екологічно чистою їжею», - розповів Захаренко.

Він вважає Киргизстан з його горами, водоспадами, термальними джерелами, соколиними полюваннями тощо – «дуже різноманітною країною не на одну подорож».

Історія території Киргизстану налічує понад 2200 років (за деякими даними 3000 років), охоплюючи найрізноманітніші культури та імперії. Киргизстан історично перебував на перехресті кількох великих цивілізацій, як частина Великого шовкового шляху та інших комерційних і культурних маршрутів, а високогірна місцевість допомогла країні зберегти свою древню культуру. Ця територія здавна населялася незалежними племенами і кланами, проте Киргизстан періодично потрапляв під іноземне панування і досяг суверенітету, як національна держава, лише після розпаду СРСР в 1991 році.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-