Боротьба з COVID-19 у Збройних силах України

Боротьба з COVID-19 у Збройних силах України

Укрінформ
7 серпня, 10:00 - онлайн-брифінг на тему: Щодо захворюваності на COVID-19 у Збройних силах України та вжитих заходів Командуванням медичних сил ЗСУ з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби

Організатор: Міністерство оборони України.

Спікер: підполковник медичної служби Сергій Моргун – головний державний санітарний лікар Міністерства оборони України.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В армії зростає захворюваність на СOVID-19 - Міноборони

У Збройних силах України за добу зареєстровано 34 нових випадків інфікування коронавірусом.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар Міністерства оборони Сергій Моргун.

«Всього у ЗСУ хворіє 265 осіб, загалом захворіло – 931, одужало – 661, померло – 5», - сказав він.

За його словами, найбільше хворих за минулу добу зареєстровано серед особового складу військових частин, які дислоковані у Львівській області (19) та м. Києві (10).

Моргун зауважив, що за останній тиждень у Збройних силах України спостерігається зростання захворюваності на СOVID-19, що пов’язано як із погіршенням епідемічної ситуації серед цивільного населення України, так і зі збільшенням кількості проведених тестувань.

За результатами епідеміологічних розслідувань встановлено, що найчастіше зараження військовослужбовців відбувається під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними) за межами військових частин.

За словами Моргуна, з метою раннього виявлення хворих на COVID-19 та запобігання поширенню інфекції серед особового складу у кожній військовій частині (підрозділі) щоденно під час шикувань проводяться заходи активного виявлення осіб, які підпадають під визначення підозрілого випадку захворювання на COVID-19.

Запроваджено обмежувальні заходи у військових частинах - термометрія, обов’язкове носіння захисних масок, обмеження службових відряджень, проведення службових нарад,

Моргун також зауважив, що призов громадян на строкову військову службу проводився в умовах, пов’язаних із заходами, які здійснюються у державі з метою недопущення розповсюдження хвороби СOVID-19.

Він зазначив, що усім призовникам перед відправкою до війська проводилося тестування на виявлення коронавірусної інфекції. Також з метою своєчасного виявлення хворих на COVID-19 під час прибуття молодого поповнення до військових частин було організовано проведення їм температурного скринінгу, огляду і опитування. Протягом 14 діб призовники розташовувалися окремо від іншого особового складу.

Визначений порядок організації вступної кампанії до вищих військових навчальних закладів з урахуванням карантинних (обмежувальних) заходів у державі дозволив запобігти занесенню та поширенню COVID-19 з абітурієнтами, сказав санітарний лікар.

Моргу також запевнив, що створено необхідний запас медико-санітарного, господарчого майна, дезінфекційних, необхідних лікарських засобів та засобів індивідуального захисту для медичного персоналу закладів охорони здоров’я Міністерства оборони України та продовжується його накопичення.

Як повідомлялося, в Україні станом на 7 серпня лабораторно підтверджено 78 261 випадок COVID-19, з них за добу – 1453.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-