Про функціонування та проблеми Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості України

Про функціонування та проблеми Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості України

Укрінформ
21 липня,13:30 - пресконференція на тему: “Про функціонування та проблеми Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості України”

Організатор: Державна воєнізована гірничорятувальна служба у вугільній промисловості України.

Учасники: Анатолій Пилипенко - заступник голови Незалежної профспілки гірників України, голова ППО НПГУ Центрального штабу Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості; Павло Стебельський - заступник голови ППО НПГУ Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону; Дмитро Переломов - голова ППО НПГУ 8-го воєнізованого гірничорятувального загону; Віктор Барабаш - голова ППО НПГУ 10-го воєнізованого гірничорятувального загону.

Довідково. Як повідомляють організатори, працівники Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості України надають кваліфіковану допомогу гірникам під час аварій і надзвичайних ситуацій у шахтах. Понад п’ять років вони працювали в умовах дефіциту обладнання, частину якого не вдалося вивезти із окупованої території Донбасу. Попри це, колектив успішно справляється зі своїми небезпечними обов’язками під керівництвом Сергія Смоланова. Саме тому колектив підприємства висловлює занепокоєння щодо рішення про його звільнення з посади начальника Державної воєнізованої гірничорятувальної служби.

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених законодавством. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Керівника гірничорятувальної служби звільнили безпідставно – профспілки

Представники первинної профспілкової організації незалежної профспілки гірників України (НПГУ) заявляють про безпідставність звільнення начальника Державної воєнізованої гірничорятувальної служби (ДВГРС) у вугільній промисловості Сергія Смоланова.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказав голова ППО НПГУ Центрального штабу Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості Анатолій Пилипенко.

"Ми обурені, що безпідставно в.о. міністра енергетики не подовжує контракт з начальником нашої служби Смолановим: без пояснення, без будь-яких причин", - сказав Пилипенко.

Представники профспілки, за його словами, намагалися протягом тижня зустрітися з в.о. міністра, щоб зрозуміти, на підставі чого це відбувається, а також донести свою позицію, однак Буславець не стала зустрічатися з представниками трудових колективів.

Пилипенко також заявив, що з 2013 року держава не фінансує капітальні видатки ДВГРС, а з 2015 року також недофінансовується діяльність служби.

"Ми не можемо закупити автобуси, обладнання, основні засоби ліквідації аварій, провести капітальні ремонти. У 2020 році служба профінансована на 64%. Але і в цих умовах служба виконує свої обов'язки", - додав Пилипенко.

Як повідомлялося, 24 липня закінчується трудовий договір із чинним начальником ДВГРС Сергієм Смолановим, який обіймає цю посаду з 1998 року. Контракт із ним не буде продовжено.

Також Міністерство енергетики планує провести аудит діяльності Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості, оскільки отримує скарги на її роботу.

Гірничорятувальну службу може очолити представник ДТЕК – профспілки

Державну воєнізовану гірничорятувальну службу (ДВГРС) у вугільній промисловості може очолити представник ДТЕК Володимир Макаренко.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказав голова первинної профспілкової організації незалежної профспілки гірників України центрального штабу Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості Анатолій Пилипенко.

"Колишній наш робітник, командир 8 загону ДВГРС, який обслуговує шахти ДТЕК Павлоградвугілля, Володимир Макаренко, натякав, що він буде керувати службою. Вчора з'явилася інформація, що майже на 100% він буде нею керувати", - заявив Пилипенко.

На його думку, це буде керований начальник служби.

Представники незалежної профспілки гірників також заявляють про безпідставність звільнення чинного керівника ДВГРС Сергія Смоланова. Вони вважають, що це відбувається через конфлікт з ДТЕК Енерго.

"Конкретно ця конфліктна ситуація мала місце з підприємствами ДТЕК Енерго. Зараз ця ситуація дійшла до того, що керівництво ДТЕК "Павлоградвугілля" не пускає представників гірничорятувальної служби для обстеження гірничих вирубок. Міненерго було про це поінформоване, але відповіло, щоб ми звернулися до Держпраці", - сказав Пилипенко.

Як повідомлялося, 24 липня закінчується трудовий договір із чинним начальником ДВГРС Сергієм Смолановим, який обіймає цю посаду з 1998 року. Контракт із ним не буде продовжено.

Також Міністерство енергетики планує провести аудит діяльності Державної воєнізованої гірничорятувальної служби у вугільній промисловості, оскільки отримує скарги на її діяльність.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-