Як громадськість реагує на якість відомчих відзнак учасникам бойових дій.

Як громадськість реагує на якість відомчих відзнак учасникам бойових дій.

Укрінформ
23 червня, 11:00 - онлайн-брифінг на тему: «Заява Міністерства оборони України щодо реагування громадськості на якість відомчих відзнак учасникам бойових дій.»

Організатор: Міністерство оборони України.

Спікер: Світлана Павловська – речник Міністерства оборони України.

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Міноборони спростували інформацію про неналежну якість нагрудного знака «Ветеран війни»

Нагрудний знак «Ветеран війни» виготовляється з алюмінієвого сплаву, має темно-жовтий колір та форму відповідного розміру, тож інформація про його неналежну якість не відповідає дійсності.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомила речниця Міністерства оборони Світлана Павловська.

«Ще у 1994 році Кабінетом міністрів України було прийнято Постанову № 302 від 12.05.94, яка називалась «Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветерана війни». Дана постанова містить опис нагрудного знака «Ветеран війни» . І у пункті другому зазначено, що нагрудний знак виготовляється з алюмінієвого сплаву, темно-жовтого кольору і має форму знака зазначених розмірів. Тож, саме алюмінієвий сплав темно-жовтого кольору, а не інші матеріали, стосовно яких звучали припущення у дописах», - наголосила Павловська.

Вона пояснила, що з 2015 року тривали дискусії щодо доцільності нагородження цією відзнакою і її виготовлення з урахуванням особливостей технічних характеристик. Але головну роль відігравав фактор невеликої ваги і простоти у виготовленні. У 2017 році в Міноборони була опрацьована документація щодо закупівлі цього нагрудного знаку.

«Наразі кількість нагрудних знаків «Ветеран війни», закуплених лише Міністерством оборони, становить декілька десятків тисяч. Замовлення на їх виробництво відбувалися в рамках чинного законодавства щодо закупівель. Ці відзнаки замовляються не лише Міністерством оборони України, а й усіма іншими силовими структурами, представники яких мали та мають статус учасника бойових дій», - наголосила речниця.

Вона додала, що тема нової нагородної системи нині є предметом для обговорення в уряді.

Раніше у соцмережах з’явилась інформація про те, що начебто нагрудні знаки, видані українським військовим, які отримали посвідчення УБД в червні 2020 року, були «звичайним формованим пластиком, пофарбованим у золотистий колір”. Пізніше один з дописувачів вибачився за тиражування неперевіреної інформації.

Відео брифінгу:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-