Відкриття першої Орденської зали України

Відкриття першої Орденської зали України

Укрінформ
16 червня, 12:00 - онлайн-брифінг з нагоди відкриття першої Орденської зали України

Спікер: Олександр Сопов - автор десяти знаків державних нагород, директор ВТО «Орден».

Коротко. Також спікер нагородить легендарних особистостей, які розбудовували Україну.

Додаткова інформація для представників ЗМІ за тел.: 067-209-22-80.

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні відкрилась перша орденська зала

В Україні відкрилась перша у своєму роді орденська зала, де зібрано основні нагороди, що існують у країні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація першої орденської зали України відбулася 16 червня, в режимі онлайн-брифінгу.

"Це перша і єдина орденська зала в Україні. Тут зібрано основні нагороди, які є в Україні", - повідомив ініціатор відкриття зали, автор десяти знаків державних нагород, директор ВТО «Орден» Олександр Сопов.

Відкриття зали було приурочено до 20-річчя від дня створення виробничо-творчого об'єднання "Орден", очолюваного Соповим.

Зала являє собою першу і єдину повну виставку нагород України. В тому числі, представлено нагороди різних історичних періодів, зокрема - Української народної республіки (УНР), УРСР.

В основному, в орденській залі представлено оригінали нагород.

"На жаль, не всі вони є справжніми, зокрема ось ця страшно дорога відзнака, яка вручається Героям України (Орден«Золота Зірка»- ред.), тому, що вона робиться з 950 проби золота, і її було викрадено в перший же день (роботи зали - ред.)", - повідомив Сопов.

Крім того, до деяких нагород на виставці представлено футляри, в яких вони вручалися.

У ході презентації орденської зали Олександр Сопов символічно вручив нагороди "народної відмінності", автором яких він є, спеціально запрошеним почесним гостям. Зокрема, знак "Музичний Олімп" №001 і № 002 було вручено заслуженому діячеві мистецтва Марку Орловському і співакові Полю Монандізу. Знак "За міжнародне співробітництво" №1 було вручено відомому українському дипломату Андрію Веселовському. Відзнаку "За розбудову України" було вручено директору Департаменту поштової безпеки "Укрпошти" Ігорю Сорокіну. Знак "За зцілення людських душ" було вручено військовому волонтеру Петру Залізному. "Це люди, які мають безпосереднє відношення до побудови державності України", - підкреслив Сопов.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-