“Іловайськ 2014. “Батальйон “Донбас”: старт роботи над створенням другої частини художнього фільму

“Іловайськ 2014. “Батальйон “Донбас”: старт роботи над створенням другої частини художнього фільму

Укрінформ
12 березня, 10:00 - Пресбрифінг, присвячений старту роботи над продовженням історії про події в Іловайську у 2014-15 роках 

Учасники: Тарас Костанчук - автор фільму  та співавтор сценарію “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”, сценарист фільму “Іловайськ 2014. Бішут”; побратими, учасники бойових дій та представники творчої групи фільму.

Довідково. За словами автора фільму “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас” Тараса Костанчука, перший художній фільм мав широкий резонанс в українському суспільстві. Після висвітлення подій в Іловайську до творчого колективу картини доходило безліч відгуків та запитів щодо продовження історії. Саме тому добровольці, ветерани АТО, учасники бойових дій на сході України, на чолі з Тарасом Костанчуком ініціюють роботу над створенням другої частини художнього фільму про події на сході України у 2014-2015 роках.  Зокрема, у другій частині будуть висвітлюватися історії тих бійців, які потрапили у полон до бойовиків і про тих, кого вдалося повернути додому.

До оновленого акторського складу долучились видатні українські актори театру й кіно. Знімальний процес починається в квітні 2020 року, а прем'єра фільму запланована на жовтень 2020 року.

Facebook-сторінка:  https://www.facebook.com/Ilovaysk2014.Beshoot/ 

Підсумкові матеріали:

Стартують зйомки другого фільму "Іловайськ 2014", що розкаже про долю полонених бійців — режисер

Розпочато роботу над продовженням історії “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”. Другий фільм - екшен під умовною назвою “Іловайськ 2014. Бішут” - розповість про долю полонених українських бійців після “зеленого коридору”.

Про це розповів на пресконференції в Укрінформі генеральний продюсер, сценарист, режисер, а також виконавець головної ролі у стрічці Тарас Костанчук, повідомляє кореспондент агентства.

“Ми покажемо всю жорстокість, всю безвихідь людей у полоні. Буде епізод обміну, але ми покажемо, як готувався цей обмін, що йому передувало, як це все було важко, як важко було знайти “матеріал” для обміну... І буде історія про дії наших людей-патріотів на чужій території. Частина дії фільму відбуватиметься в Донецьку, на території, не контрольованій українською владою”, - сказав Костанчук.

Він зазначив, що зйомки фільму стартують вже у квітні, а його прем’єра запланована на жовтень 2020 року.

Костанчук підкреслив, що планується зняти фільм, який стане масовим, тому він не буде таким важким для сприйняття, як перший.

“Якщо перший фільм — це військова драма, фільм-реквієм, який свідомо знімали як данину пам’яті загиблих, то другий — це військовий екшен. Мені хочеться затягти на патріотичне кіно не тільки дорослих, свідомих українців, а й молодь, тінейджерів, які подивиться цікавий фільм і побачать дещо важливе для себе. Це буде, умовно кажучи, ”Врятувати рядового Раяна”, де війна, але з хепі-ендом і глядач задоволений”, - розповів режисер.

За його словами, вже затверджені всі локації, в основному це Київ та область. Зніматиме фільм оператор Олександр Земляний. Майже повністю затверджений акторський склад. Це Римма Зюбіна, Сергій Дзялик, який грав у першому фільмі, погодились зніматися Ірма Вітовська і Наталія Васько.

“Всі акторки зіграють дружин полонених бійців. Мені важливо показати роль цих фантастичних жінок бійців батальйону, які ще за пів року до того не знали, що таке армія, і вже пройшли війну і потрапили в полон”, - сказав Костанчук.

Він також поінформував, що наступного тижня відбудеться кастинг серед бійців і їх у другій історії буде менше, ніж у першій.

“Ми залучимо їх близько двох десятків, бо тут не буде війни як такої — відбуватимуться події, пов’язані з обміном і з діями на окупованій території. У нас є блок- пости, є військові сутички, і в усіх цих сценах будуть задіяні ветерани”, - уточнив режисер.

Щодо грошей, то, як зазначив Костанчук, до Держкіно по фінансову підтримку вони не зверталися.

“Якісь гроші вже є. У мене є особисті гроші. І у нас є люди, які готові допомагати з цим проєктом. Це мої друзі і просто патріоти, які і в першому проєкті допомагали грошима”, - зазначив він.

Як додала Римма Зюбіна, крім військової історії, у фільмі буде ще й мирне життя, хоч його й небагато.

“Я буду грати дружину головного героя, роль якого виконуватиме Тарас Костанчук. І це теж цікаво, бо є різні історії... Йде на фронт одна людина, а повертається інша. І ніякий психолог не може допомогти. І я навіть не знаю, кому важче, їй чи йому”, - сказала акторка.

Як зазначалося, над музикою працюватиме Юрій Здоренко, відомий за піснею “Не вмирай” до першого фільму.

“Юрій уже написав фінальну пісню. Це фантастична пісня. Ми разом написали до неї слова. А основна його робота почнеться, коли вже буде відеоматеріал”, - зауважив Костанчук.

Як повідомлялося, воєнна драма “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас” режисера Івана Тимченка вийшла в прокат у вересні 2019 року. Вона була знята на основі реальних подій за участі їх учасників. У центрі стрічки командир штурмової групи добровольчого батальйону “Донбас” з позивним “Бішут” Тарас Костанчук - автор ідеї і генеральний продюсер фільму зіграв самого себе.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-