Ринок медичного обладнання в Україні: можливості для лізингових компаній

Ринок медичного обладнання в Україні: можливості для лізингових компаній

Укрінформ
12 грудня, 14:00 - Ринок медичного обладнання в Україні: час лізингу

Організатори: Проєкт USAID «Трансформація фінансового сектору»; Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» (УОЛ).

Учасники: Роберт Бонд - керівник Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору»; Володимир Кузьо - керівник напрямку небанківських фінансових установ Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору»; Олександр Кощеєв - голова Наглядової ради асоціації «Українське об’єднання лізингодавців»; Марина Масіч - директор Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців»; Павло Мухін - генеральний директор “Теком Лізинг”; Сергій Джевага - генеральний директор медичного центру «Інго»; Олег Милий - директор ІнМед Україна, ексклюзивний дистриб’ютор Сanon Medical Systems; Максим Дуда - радник з питань фінансування системи охорони здоров’я Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров‘я».

Коротко. Учасники заходу оголосять про надання гранту від Проєкту USAID “Українському об’єднанню лізингодавців” на розбудову його інституційної спроможності. Також вони презентують та обговорять дослідження ринку медичного обладнання в Україні та можливості, які цей ринок надає для лізингових компаній.

Акредитація триватиме до 16:00 11 грудня за тел.: (044) 237 02 10 або e-mail: InfoUkraineFST@dai.com

Підсумкові матеріали:

USAID надало грант на $130 тис. Українському об'єднанню лізингодавців

Асоціація "Українське об'єднання лізингодавців" отримала грант від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на суму 130 тис. дол. на підтримку лізингового фінансування.

Про це було оголошено під час круглого столу в Укрінформі “Ринок медичного обладнання в Україні: час лізингу”, повідомляє кореспондент агентства.

"Протягом останніх трьох років Українське об'єднання лізингодавців успішно співпрацює з Проєктом USAID "Трансформація фінансового сектору" задля підтримки розвитку лізингової галузі. Грант допоможе нам розширити послуги для членів Асоціації та зміцнити організацію", - зазначила генеральний директор Асоціації Марина Масіч.

За словами Масіч, це є важливим, оскільки лізинг на сьогодні - швидко зростаючий постачальник фінансування для МСБ, із прогнозованим надходженням лише у 2019 році 24 млрд грн.

Як наголосив керівник Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд, це перший грант у рамках проєкту.

Грантові кошти будуть спрямовані на три основні цілі. Перша - це популяризація лізингу для малого та середнього бізнесу. Зокрема, підготовка публікацій на цю тему, розміщення інформації в інтернеті, проведення регіональних ярмарків та заходів. Друга мета - це вдосконалення професійного рівня учасників ринку шляхом проведеня щорічних конференцій, навчання, запровадження програми сериифікації лізингодавців та автоматизованої звітності.

Ще однією метою гранту є проведення досліджень ринку та аналізу даних перспективних для лізингу галузей в Україні, у тому числі - відновлюваних джерел енергії та ІT.

"Сильна, самостійна професійна Асоціація підтримуватиме належну ринкову поведінку, представлятиме інтереси лізингу на публічній арені та сприятиме зростанню та розвитку ринку лізингу", - підкреслив керівник напряму НФУ проєкту USAID "Трансформація фінансового сектору" Володимир Кузьо.

Як зазначалося у ході круглого столу, Асоціація розпочала свою співпрацю з проєктом USAID в 2017 році за напрямками змін у законодавстві щодо фінансового лізингу, а також - задля популяризації фінансового лізингу серед малого та середнього бізнесу.

Як повідомлялось, Асоціацію "Українське об'єднання лізингодавців" було створено в 2005 році як добровільну спілку професійних учасників ринку лізингу.Сьогодні Асоціація об'єднує 27 компаній. Організація є єдиною професійною організацією галузі, члени якої представляють 80% українського ринку фінансового лізингу.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підтримує партнерські стосунки з Україною з 1992 року.

Проєкт USAID "Трансформація фінансового сектору" надає технічну допомогу Україні за напрямками споживчого кредитування, зміни нормативної бази, фінансування у небанківському секторі, електронних фінансів, а також фінансової інклюзії та захисту прав споживачів.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-