Міжнародний день людей з інвалідністю: свято чи підстава переглянути суспільну самосвідомість?

Міжнародний день людей з інвалідністю: свято чи підстава переглянути суспільну самосвідомість?

Укрінформ
5 грудня, 11:30 - Міжнародний день людей з інвалідністю: свято чи підстава переглянути суспільну самосвідомість?

Організатори: Укрінформ; ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».

Учасники: Володимир Петровський - голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Сергій Болтівець - доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України”.

Питання до обговорення:

Правозахист, рівність та недискримінація людей з інвалідністю.

Соціальна політика як система комплексного підходу до забезпечення життєдіяльності людей з інвалідністю в Україні.

Роль держави і суспільства у забезпеченні процесу самореалізації людей з інвалідністю в Україні як її рівноправних громадян.

Коротко. Захід з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який щорічно відзначається 3 грудня.

Співорганізатори “круглого столу”: Печерська та Дарницька місцеві (районні в місті Києві) організації ВГО ВППІ, Громадська рада при Київській міській державній адміністрації КМДА, Комітет з питань соціальної політики Громадської ради при КМДА, ВЦРІ «Світогляд».

Додаткова інформація за тел.: 223-13-29; 560-95-85, 093-970-75-70; e-mail: vuppi@ukr.net

Підсумкові матеріали:

Держава має щороку звітувати про вирішення проблем людей з інвалідністю - правозахисниця

Держава у Міжнародний день людей з інвалідністю повинна звітувати про те, що вона зробила за останній рік для людей з інвалідністю.

Про це заявила правозахисниця Леоніда Пономарьова на пресконференції в Укрінформі.

“Власне говорячи про 3 грудня, і в контексті цього про правозахист, то хочеться сказати, що це той день, коли не лише хочеться, щоби почули людей з інвалідністю, а щоб держава дала звіт, що вона зробила за останній рік для того, аби життя таких людей стало насправді доступнішим, кращим, благополучнішим”, - сказала вона.

Пономарьова зазначила, що держава повинна відповідати перед людиною за свою діяльність. За її словами, в країні повинні створюватися такі умови, які належним чином допоможуть реалізувати особі її права та обов’язки.

"Люди з інвалідністю так само хочуть бути повноцінними членами суспільства. Безперечно, це залежить від самого стану здоров’я людини. І людина, незважаючи на певну свою інвалідність, чи то незряча людина, чи то нечуюча, вона все одно має право на здобуття освіти в будь-якому університеті. В той же час говорячи про працевлаштування, людина хоче бути задіяною", - сказала Пономарьова.

Водночас доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України” Сергій Болтівець додав, що Україна має стати зразком рівності, недискримінації, захищеності, і зразком того, яким чином людина може відновлювати своє здоров'я.

Як повідомлялося, щороку 3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-