Global Ukraine будує мости між українськими громадами світу

Global Ukraine будує мости між українськими громадами світу

Укрінформ
29 листопада, 12:00 - пресконференція на тему: “Global Ukraine будує мости між українськими громадами світу”.

Організатор: Фундація Global Ukraine.

Учасники: доктор Віолета Москалу - засновниця Фундації Global Ukraine; Марія Мезенцева - народна депутатка України, голова Міжфракційного Об’єднання «Світове Українство»;  Дмитро Живицький - перший заступник міністра розвитку громад та територій України; Юрій Федоренко - радник з питань бізнес дипломатії Global Ukraine.

Довідково. 22-23 листопада у Києві відбувся VIII Форум Global Ukrainians «Нові цифрові стратегії для стійкого розвитку українських громад». Ініціатором та основним організатором Форуму з 2015 року є Фундація Global Ukraine.

Мета VIII Форуму Global Ukrainians - анонс запуску мобільного додатку Global Ukraine для українських лідерів та громад із США, Канади, Австралії, Японії, Держави Ізраїль, країн ЄС, Азії, Африки та арабського світу.

Global Ukraine - унікальна комунікаційна платформа, що системно розвиває мережу високоосвічених українських експатів, які є візіонерами глобального світу, допомагають масштабувати соціальні проєкти українських спільнот та громад у світі та вірять в глобальну експансію українських креативних брендів.

Підсумкові матеріали:

Забезпечення права українських громадян за кордоном на голосування має стати пріоритетним - засновниця Global Ukraine

Забезпечення права українських громадян, які проживають за кордоном, на голосування на виборах, що відбуваються в Україні, має бути в пріоритеті у влади.

Про це заявила засновниця Фундації Global Ukraine Віолета Москалу під час пресконференції в інформаційному агентстві “Укрінформ” 29 листопада, повідомляє кореспондент агентства.

“В першу чергу має бути в пріоритеті забезпечення конституційних прав всіх громадян (українців, які проживають за кордоном, - авт.), котрі де-факто позбавлені можливості голосування, позбавлені можливості брати участь у політичному житті”, - наголосила Москалу.

Вона додала, що українська влада має працювати в напрямку полегшення процедури надання українського громадянства етнічним українцям в діаспорах.

За словами Москалу, за кордоном наразі проживають до 10 мільйонів українців і не всі вони мають змогу голосувати на виборах, які відбуваються в Україні. Вона зазначила, що українська влада має напрацювати законодавчі ініціативи, які забезпечать право українців на волевиявлення. Зокрема, це можуть бути дистанційне голосування або запровадження додаткового дня виборів.

Як повідомляв Укрінформ, 22-23 листопада в Києві проходив VIII форум Global Ukrainians, під час якого фундація Global Ukraine презентувала однойменний мобільний додаток для налагодження комунікації з лідерами української діаспори у різних країнах.

Фундація Global Ukraine створена у 2015 році. Вона об'єднує українців у більш як 80-ти країнах.

Global Ukraine реалізує кілька проєктів: Global Ukraine News - українське інформаційне агентство, яке фокусується на новинах з життя українців, діаспори та громадських ініціатив, а також Global Ukraine Business Hub - проєкт, який має на меті допомогти українським креативним виробникам вийти на міжнародні ринки.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-