Протидія та запобігання домашньому насильству в Україні: реалії та виклики сьогодення

Протидія та запобігання домашньому насильству в Україні: реалії та виклики сьогодення

Укрінформ
25 листопада, 13:00  - Протидія та запобігання домашньому насильству в Україні: реалії та виклики сьогодення.

Організатор: Міністерство соціальної політики України.

Учасники: Сергій Ніжинський - заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції; Катерина Павліченко - заступник міністра внутрішніх справ України; Олена Сімоненко – заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції; Сергій Альошкін - начальник Управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України.

До участі запрошені: представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України.

Довідково. 25 листопада  в рамках проведення акції „16 днів проти насильства” Україна долучається до інформаційно-просвітницьких кампаній, які одночасно розпочинаються цього дня в усіх регіонах нашої держави.

Міністерство соціальної політики України є національним координатором з питань запобігання та протидії домашньому насильству. З метою привернення уваги громадськості до проблематики насильства у різних його проявах, формування „нульової толерантності” до цього ганебного явища та про результати роботи у цьому напрямку спікери розкажуть під час брифінгу.

Підсумкові матеріали:

Міністерство соцполітики зареєструвало майже 95 тисяч осіб, які мають статус потерпілих через домашнє насильство

У Міністерстві соціальної політики зареєстровано майже 95 тисяч осіб, які мають статус потерпілих внаслідок домашнього насильства.

Про це на брифінгу в Укрінформі заявив заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

“Ми звикли вважати, що протидія домашньому насильству і взагалі поняття “гендерно зумовлене насильство” стосується тільки жінок. Безумовно, ні. За останній час збільшилася кількість звернень на кол-центр на 8 відсотків від дітей, і на 16 відсотків - від чоловіків. Ми маємо певну негативну статистику, де серед майже 95 тисяч зареєстрованих у Мінсоцполітики осіб, які мають статус потерпілих внаслідок домашнього насильства, 10 тисяч — це чоловіки, і 763 — це діти”, - сказав Ніжинський.

За його словами, станом на жовтень 2019 року надання соціальних послуг, в тому числі і надання тимчасового притулку особам, які перебувають у складних обставинах, зокрема, і внаслідок вчинених стосовно них проявів домашнього насильства за ознаками статі, забезпечує 21 центр соціально-психологічної допомоги і 24 притулки або відділення для осіб, які постраждали внаслідок домашнього насильства.

“Безумовно, цього замало, оскільки на 95 тисяч, це тільки виявлених Міністерством соціальної політики, осіб, це дуже мало, і та діяльність, яка повинна проводитися спільно з нашими колегами, вона безумовно, потребує підтримки не тільки на рівні державних структур, але і громадських організацій. Вони, хочу відзначити, досить активно у цьому допомагають, - своїми проєктами і тренінгами для такої категорії соціальних інспекторів. Їхня допомога є дуже важливою”, - наголосив заступник міністра.

Ніжинський також відзначив важливість роботи мобільних груп поліції з протидії домашньому насиллю під назвою “Поліна”.

Як повідомлялося, соціальна акція «16 днів активності проти гендерного насильства» – щорічна міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав із 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабель, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-