«СТОП Фальсифікат» . Презентація проєкту

«СТОП Фальсифікат» . Презентація проєкту

Укрінформ
14 листопада, 11:00 - презентація проєкту «СТОП Фальсифікат».

Організатор: Громадська організація «Громадський контроль захисту прав споживачів».

Учасники: Тарас Висоцький - заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; Ольга Шевченко - тимчасово виконуюча обов'язків голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; Віталій Башинський – голова Громадської ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; Владислава Миронова - голова ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів»; Ольга Котехова - заступник голови ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів»; Вадим Чагаровський - голова наглядової ради Спілки молочних підприємств України; Микола Мороз - генеральний директор Директорату безпечності та якості  харчової продукції; Михайло Малков - заступник координатора ФАО в Україні.

До участі запрошені: представники Європейської Бізнес Асоціації та Американської торговельної палати в Україні, виробники молочної продукції.

Коротко. З метою захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції, організатори вважають за необхідне провести масштабний масмедійний проєкт «СТОП Фальсифікат» з залученням телеканалу “1+1” (“ТСН.Тиждень”).

Вони зазначають, що проєкт  захистить споживачів від введення в оману з боку недобросовісних виробників харчових продуктів, а також підтримає та надасть конкурентні переваги добросовісним виробникам харчових продуктів в Україні

Проєкт проводиться за підтримки Уряду та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Реєстрація учасників триватиме до 13 листопада 16:00 за тел.: 063-468-63-18 (Ольга Котехова). 

Підсумкові матеріали:

В Україні стартує масмедійний проєкт «СТОП фальсифікат»

За підтримки уряду та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Україні запускається масмедійний проєкт «СТОП фальсифікат».

Про це на пресконфереції в Укрінформі повідомила заступник голови ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» Ольга Котехова.

"Новий масмедійний проєкт буде вести канал "1+1" за підтримки уряду та компетентного органу. Він розпочинається 14 листопада. Ми ... даємо місяць всім виробникам, які фальсифікують продукцію, щоб виправитись... З 16 грудня представники громадської організації «Громадський контроль захисту прав споживачів» та телеканалу будуть виїжджати на відбір зразків у чотирьох регіонах України, але ніхто не буде знати, в якому саме регіоні і магазині відбирається продукція", - сказала вона.

Котехова також наголосила, що проєктом передбачена онлайн-трансляція на сторінці ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» у Facebook процесу відбору зразків продукції в магазинах чи супермаркетах.

Вона додала, що за результатами таких виїздів спеціальна комісія складатиме акт закупки, знеособлюватиме та кодуватиме кожен зразок.

"Тобто, ми відправлятимемо паралельно до двох лабораторій вже знеособлені та закодовані зразки. Жодна з лабораторій не буде знати, якого виробника вона перевіряє", - пояснила Котехова.

За її словами, у разі виявлення відмінностей результатів щодо одного і того самого продукту у лабораторіях зразки віддаватимуть у третю лабораторію.

"Всі результати досліджень будуть висвітлені у ЗМІ, як негативні, так і позитивні, але результати щодо фальсифікованої продукції будуть передані до Держпродспоживслужби для вжиття відповідних заходів", - зауважила Котехова.

Вона додала, що цілями проєкту є очищення українського ринку від низькосортної та небепечної продукції, захист споживача від недобросовісних виробників, підтримка та надання переваг добросовісним виробникам, відновлення репутації українських товарів на міжнародному ринку.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-