Звернення профспілки до Президента України щодо планів приватизації

Звернення профспілки до Президента України щодо планів приватизації "Укрзалізниці"

Укрінформ
30 жовтня ,14:00 - пресконференція на тему: "Звернення профспілки до Президента України щодо планів приватизації "Укрзалізниці".

Організатор: Профспілка залізничників і транспортних будівельників України.

Учасники: Вадим Бубняк - голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників України; Олександр Мушенок – перший заступник голови Профспілки залізничників і транспортних будівельників України; Ігор Соловйов – голова Одеської дорожньої профорганізації; Олександр Лозко – голова дорожньої профорганізації Південно-Західної залізниці; Вадим Кукса - голова об'єднаної профорганізації філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця"; Микола Шевчук - голова об'єднаної профорганізації філії "Центр з ремонту та експлуатації колійних машин" АТ "Укрзалізниця"; Олександр Сагайдак - голова об'єднаної профорганізації філії "Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд" АТ "Укрзалізниця".

Підсумкові матеріали:

Профспілка залізничників анонсувала акцію протесту з вимогою перегляду реформи Укрзалізниці під Офісом Президента

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України 14 листопада 2019 року проведе масову акцію протесту під Офісом Президента України з вимогою проведення прозорої та зрозумілої реформи АТ “Укрзалізниця”.

Про це заявив голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк під час пресконференції в ІА “Укрінформ” 30 жовтня.

“Ми вирішили йти до Президента. І 14 листопада ми будемо пікетувати Офіс Президента України, можливо, там нас хтось почує, до нас хтось вийде і хтось з нами поговорить”, - зазначив Бубняк.

Він наголосив, що профспілка не виступає проти реформи Укрзалізниці та залізничної галузі взагалі, але вимагає, щоб ця реформа була проста та зрозуміла для “кожного залізничника”.

Бубняк зазначив, що під час акції під Офісом Президента залізничники знову виголосять свої вимоги до Президента України, які вже раніше надсилали йому у вигляді листа, що складається з 15 пунктів.

Серед яких, зокрема, є такі вимоги: не допустити повну або часткову приватизацію АТ “Укрзалізниці” та не запускати процес її розділення на три компанії, що передбачено в Програмі дій уряду до 2025 року.

Також профспілка виступає проти ліквідації так званих непрофільних активів компанії та прийняття Верховною Радою України законопроєктів №1196 та №1196-1 “Про залізничний транспорт”, які були “подані на розгляд без громадського обговорення та врахування позиції профспілкової сторони”.

Окремо залізничники вимагають: підвищення заробітної платні працівникам АТ “Укрзалізниця” та зменшення фінансового навантаження на компанію за рахунок зниження податку на землю, забезпечення фінансування з Державного дорожнього фонду та 100% компенсацію витрат за перевезення пільгових категорій пасажирів.

У профспілці наголошують, що українська влада має звільнити з посади голови правління АТ “Укрзалізниця” Євгена Кравцова та одночасно з тим не допустити масового звільнення працівників компанії.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2019 року Верховна Рада України ухвалила Програму дій Кабінету міністрів України на наступні п’ять років, яка передбачає реформу залізничного транспорту України. Зокрема, планується розділити монополіста на ринку залізничних перевезень АТ “Укрзалізниця” на три окремі компанії: оператора інфраструктури, вантажного перевізника та пасажирського перевізника. Також планується створити конкурентний ринок залізничних перевезень та провести реформу системи тарифоутворення на послуги залізничних перевезень.

Пізніше АТ “Укрзалізниця” було виключено з переліку об’єктів державної власності, які не підлягають приватизації.  

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-