«Правова Україна: реально вже зараз». Презентація книги

«Правова Україна: реально вже зараз». Презентація книги

Укрінформ
3 жовтня, 12:00 - презентація книги «Правова Україна: реально вже зараз».

Організатор: ГО «Загальноукраїнський Рух Громадянин».

Учасники: Олександр Банчук - к. ю. н., експерт з адміністративно-деліктного права і кримінальної юстиції, член правління Центру політико-правових реформ; Вікторія Дерець  — к. ю. н.,  доцент, експерт з адміністративного права Центру політико-правових реформ; Іван Канфуі — к. ю. н., викладач Міжнародного інституту менеджменту «МІМ-Київ», член Наглядової ради ПАТ «Банк Фамільний»; Юлія Кириченко — експерт з конституційного права, член правління Центру політико-правових реформ; Наталія Ковалко — к. ю. н., доцент кафедри фінансового права Київського на­ціональ­­ного університету ім. Тараса Шевченка; Ігор Коліушко — експерт з адміністративного і конституційного права, голова правління Центру політико-правових реформ; Андрій Омельченко — д. ю. н., професор, завідувач кафедри цивільного та трудо­во­го права ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»; Володимир Осінчук — адвокат; Олеся Отраднова — д. ю. н., заступник декана юридичного факультету, професор кафедри цивільного права Київського національного університету ім. Тараса Шевченка; Сергій Старенький — експерт з питань діяльності кримінально-виконавчої служби, керівник Державної пе­ні­тенціарної служби України (2014), адвокат; Сергій Тарута — промисловець, народний депутат України, ініціатор та співавтор Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030»; Ганна Тимошенко — адвокат, засновник та голова правління ГО «Всеукраїнський інноваційний рух юристів», президент БО «МИ — ГРОМАДЯНИ», медіатор.

Довідково. У виданні комплексно розглянуто питання, пов’язані з оцінкою сучасного стану правового забезпечення діяльності держави та суспільства.

Колективом авторів проаналізовано сферу дії Конституції України та політичну систему суспільства,  а також питання формування та реалізації політики державного і місцевого розвитку, забезпечення справедливості та правосуддя в суспільстві, систематизації законодавства України та спрощення правового регулювання суспільних відносин тощо.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували книгу “Правова Україна: реально вже зараз”

У Києві презентували видання “Правова Україна: реально вже зараз”, розроблене колективом авторів, у якому проаналізовано сферу дії Конституції України та політичну систему суспільства, а також питання формування та реалізації політики державного і місцевого розвитку, забезпечення справедливості та правосуддя в суспільстві, систематизації законодавства України та спрощення правового регулювання суспільних відносин тощо.

Презентація книги відбулася в Укрінформі.

“Ми намагалися об’єктивно, виважено і неупереджено подивитися на стан правових справ у нашій країні, сформулювати свою візію, тобто той результат, куди ми хочемо прийти, і запропонувати план дій. І саме це ми хотіли б сьогодні презентувати”, - зазначила заступниця декана юридичного факультету, професор кафедри цивільного права Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Олеся Отраднова.

Ініціатор видання, промисловець, народний депутат, ініціатор та співавтор Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030» Сергій Тарута наголосив, що це дуже важливий документ.

“Моя роль була об’єднати колектив і зробити простий документ, який стосується всіх розділів”, - зазначив Тарута.

Водночас адвокат, засновник та голова правління ГО "Всеукраїнський інноваційний рух юристів", президент БО "Ми — громадяни", медіатор Ганна Тимошенко повідомила, що “кожне питання, кожен розділ, про який ідеться в книзі, розкриті в єдиному форматі”.

За її словами, книга складається з 5 розділів: конституція та політична система суспільства; публічна адміністрація як механізм формування та реалізації політики державного і місцевого розвитку; забезпечення справедливості та правосуддя у суспільстві; систематизація законодавства України та спрощення правового регулювання суспільних відносин і реформування правової освіти та правового виховання як основа формування правової культури та правосвідомості.

“Я вважаю, що кожен спеціаліст, експерт, який брав участь у створенні книги - дуже високопрофесійні спеціалісти, які дали ексклюзивне бачення питання. На мій погляд, такої збалансованої, цілісної, системної праці в Україні ще не було”, - додала Тимошенко.

Вона висловила побажання, аби напрацювання колективу авторів могли бути впроваджені в життя. 

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-