«Барви життя»: організація та проведення регіонального етапу інклюзивного фестивалю

«Барви життя»: організація та проведення регіонального етапу інклюзивного фестивалю

Укрінформ
25 вересня, 11:00 - Проведення регіонального етапу інклюзивного фестивалю «Барви життя» 

Організатор: Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень, культурно-мистецького комплексу «Співоче поле».

Учасники: Микола Пересунько - директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень (КМЦНТКД), заслужений працівник культури України; Жанна Румко - заступниця директора Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень (КМЦНТКД), магістр державного управління, тренер культурологічних практик; Світлана Ільчук - завідуюча сектором естрадно-циркового мистецтва КМЦНТКД, іміджолог, тренер філософських практик; Михайло Горбаток - член ГО «Благодійний фонд «ЮНІТІ» для молоді з обмеженими можливостями.

Коротко. Учасники «круглого столу» проінформують про організацію та проведення регіонального етапу Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», а також презентують проєкт «Українська хата».

Довідково. 28 вересня відбудеться регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» «Співоче поле», вул. Лаврська, 41, м. Київ).

Учасники фестивалю отримають дипломи та подарунки, а переможці - матимуть змогу представляти Київ на Всеукраїнському фестивалі творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», що включає проведення галаконцерту та виставки творів мистецтва.

Підсумкові матеріали:

У Києві відбудеться регіональний етап інклюзивного фестивалю “Барви життя”

У Києві 28 вересня відбудеться регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя».

Про це повідомила заступниця директора Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Жанна Румко на пресконференції в Укрінформі.

“Ми надаємо повноцінні умови для того, щоб людина могла представити свою творчість. Тому, власне, дуже добре, що є такі заходи… Я хочу, щоб обов’язково всі прийшли задля навіть того, щоб просто навчитися. Може, комусь важко, комусь хочеться поплакати, так нехай прийдуть та подивляться, як вольові люди хочуть жити, творити, хочуть показувати свою творчість, виражати все це. Нехай прийдуть, надихнуться ними і надалі живуть спокійно, мирно і з добром”, - сказала вона.

Румко зазначила, що програма фестивалю різноманітна і цікава. Учасники демонструватимуть свої таланти: співатимуть, декламуватимуть свої вірші, презентуватимуть свої проєкти та багато іншого.

Куратор театру-студії “Паростки” Віталій Любота наголосив, що мистецтво потрібно сприймати як форму набуття життєвих навичок і комунікації, як спосіб соціалізації, немедикаментозної реабілітації.

“Мені приємно, що фестиваль живе, що він набуває свого обличчя,.. бо ми насправді не можемо розібратися в самих поняттях підходу і оцінки людини, яка має інвалідність, тому що ми називаємо цю людину з вадами або потребами, хоча ми всі є з потребами. Всяка людина має право бути щасливою. Єдине - це те, що у кожної людини свої шляхи до цього, і у когось перешкод більше, ніж у іншого”, - сказав він.

Під час засідання круглого столу член ГО «Благодійний фонд «ЮНІТІ» для молоді з обмеженими можливостями Михайло Горботок презентував свій проєкт «Українська хата». Саме ця його робота отримала грант Президента України.

Регіональний етап фестивалю "Барви життя" відбудеться 28 вересня на Співочому полі. Фестиваль заснований Міністерством культури України в 2009 році і проводиться щороку з метою сприяння процесу реабілітації та соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-