Презентація результатів гендерного аналізу «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року та інших ключових програмних документів»

Презентація результатів гендерного аналізу «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року та інших ключових програмних документів»

Укрінформ
24 вересня, 12:00 -  Презентація результатів гендерного аналізу «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року», плану заходів з її реалізації, міських цільових програм «Турбота. Назустріч киянам», «Освіта Києва», «Молодь та спорт столиці», «Здоров’я киян» 

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА, ГС «UA WOMEN».

Учасники: Марина Хонда – заступниця голови КМДА з питань самоврядних повноважень; Анна-Вікторія Воронцова – радниця заступниці голови КМДА з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, президентка ГС «UA WOMEN»; Світлана Свердлікова – засновниця ГС «UA WOMEN»; Вікторія Старцева – докторантка Institute for Diplomacy and International Governance, Loughborough University London, London, UK, Міжнародна експертка ГС UA-WOMEN; Юлія Гайдаржи – генеральна директорка Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерства соціальної політики України; Наталія Богданова – державна експертка експертної групи протидії торгівлі людьми, домашньому насильству, гендерної рівності Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерства соціальної політики України; Михайло Матвієнко - начальник відділу аналізу інформації та видавництва Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Коротко. Під час презентації буде запропоновано набір показників та теми соціальних досліджень, які дозволять проводити якісний моніторинг виконання програм та визначати подальші шляхи діяльності з урахуванням потреб різних соціально-демографічних груп жінок і чоловіків.

На наступному етапі буде збиратися необхідна статистична інформація за районами міста та формуватися гендерний портрет міста Києва.

Додаткова інформація за тел: 063 358 53 54 (Олександр).

Підсумкові матеріали:

Столична влада працює над розробкою “Гендерного паспорта міста Києва”

Київська міська державна адміністрація працює над розробкою “Гендерного паспорта міста Києва”, який допоможе втілювати ефективну політику захисту прав кожної людини.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила заступник голови КМДА з питань самоврядних повноважень Марина Хонда.

“У червні в Києві проходив перший гендерно-орієнтований форум і місто Київ виявило бажання розробити Гендерний паспорт. У кожного було своє розуміння Гендерного паспорта, багато хто запитував, для чого він потрібен. У нас не було бажання просто зводити статистику і підходити до створення документа, який не можна буде застосувати в бюджетному фінансуванні. Є розуміння необхідності створення фахового документа, який був би основою у створенні програмно-цільового процесу, створенні програм міського бюджету, формуванні взагалі бюджету міста Києва”, - сказала Хонда.

Вона наголосила, що на даний момент всі бюджети європейських країн будуються на принципах гендерної рівності.

“Вперше в Україні ми починаємо говорити про створення паспорта виключно з первинного аналізу документів, які існують. В деяких містах робився аналіз програм, бюджету, але все ж таки з точки зору статистики. Ми пішли іншим шляхом, і попередньо потрібно проаналізувати діючі програми з точки зору правильності фінансування залежно від гендеру. Тут питання не в тому, скільки коштів виділяється на чоловіка чи жінку, тут питання в тому, наскільки послуга, яка надається містом, адекватна послузі, яку потребує населення. Наприклад, якщо ми говоримо про людей похилого віку, і жінки у нас живуть довше, а ми закладаємо кошти в принципі на кількість людей похилого віку, то ми повинні розуміти, що жінки похилого віку і чоловіки потребують різних послуг. І це стосується всіх без виключення програм, яких у місті Києві більше 30-ти”, - розповіла вона.

Під час пресконференції було презентовано дослідження, проведене громадською спілкою «UA WOMEN» на замовлення Київської міської державної адміністрації, яке стане фундаментом для формування Гендерного паспорта міста Києва. Зокрема було проаналізовано “Стратегію розвитку міста Києва до 2025 року", міські цільові програми «Турбота. Назустріч киянам», «Освіта Києва», «Молодь та спорт столиці», «Здоров’я киян».

На наступному етапі буде збиратися необхідна статистична інформація за районами міста та формуватися гендерний портрет міста Києва.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-