«Український Схід»: п'ять років культурного спротиву

«Український Схід»: п'ять років культурного спротиву

Укрінформ
18 вересня, 13:00 - «Український Схід»:  п'ять років культурного спротиву»  

Організатор: Програма «Український Схід» за підтримки Міністерства культури України.

Учасники: Євген Нищук - народний артист України, ексміністр культури України; Анжеліка Рудницька - співачка, телеведуча, волонтер; Анатолій Матвійчук - поет, співак, народний артист України; Роман Гриньків - бандурист, народний артист України; Лариса Дедюх - співачка, бандуристка, заслужена артистка України; Ека - співачка, композиторка; Тоня Матвієнко – співачка; Ельзара Баталова - співачка, телеведуча

Довідково. Два роки поспіль Міністерство культури України на чолі з Євгеном Нищуком реалізовувало програму «Український Схід». Її мета – організація та проведення  культурно-мистецьких акцій  на підтримку  жителів прифронтових зон Донецької  та Луганської областей.

Підсумкові матеріали:

Нищук просить владу зберегти програму “Український Схід” задля реінтеграції окупованого Донбасу

Євген Нищук звертається до Офісу Президента та Міністерства культури, молоді і спорту з проханням зберегти програму “Український Схід”, спрямовану на реінтеграцію окупованого Донбасу.

Про це ексміністр культури, народний артист України, розповів під час круглого столу в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

“Два роки поспіль Міністерство культури України реалізовувало програму “Український Схід”, мета якої - організація та проведення культурно-мистецьких акцій на підтримку жителів прифронтових зон Донецької та Луганської областей. Я дуже хочу, щоб програма “Український Схід” мала продовження. Я з цього приводу контактував і контактую з Офісом Президента, говорив про це з міністром культури, молоді і спорту Володимиром Бородянським. І буду мати прохання, щоб в рамках бюджету на 2020 рік знайшлися кошти для продовження цього проекту”, - заявив Нищук.

Він зазначив, що політикам важко добитися єднання, і саме культура, слово митців здатне добре працювати в плані реінтеграції, пошуку діалогу в деокупованих містечках Сходу України, населення якого зазомбоване пропагандою країни-агресора.

“Крім митців, у програмі задіяні і літератори, і психологи. Людям потрібен живий контакт. Він перевертає все, що іноді було спотворено з того боку, з країни-окупанта, потужним сигналом ЗМІ. Цей живий контакт дає розуміння єднання, розуміння українського простору. Також дає можливість інтегруватися в ті програми, які напрацьовуються тут, у столиці, і допомагають увійти в різні європейські програми”, - сказав Нищук.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-