«По велінню серця». Презентація навчальної виставки про порятунок євреїв під час Голокосту

«По велінню серця». Презентація навчальної виставки про порятунок євреїв під час Голокосту

Укрінформ
11 вересня, 9:30 - Презентація навчальної виставки «По велінню серця» 

Організатор: Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC).

Учасники: Фредерік Драчинський - координатор освітніх програм проєкту «Генезис» у Міжнародній школі вивчення Голокосту («Яд Вашем»); Антон Дробович - керівник освітніх програм Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Коротко. Учасники заходу презентують  навчальну виставку «По велінню серця» про порятунок євреїв під час Голокосту на окупованих радянських територіях.

Також вони розкажуть, як будь-якому навчальному закладу чи музейній установі в Україні безкоштовно отримати матеріли виставки та ефективно їх використовувати у форматі діалогічного навчання.

Виставка створена Національним меморіалом катастрофи й героїзму «Яд Вашем» (Єрусалим) та вперше перекладена українською мовою Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр».

Після завершення презентації Фредерік Драчинський проведе заняття щодо виставки у двох київських школах. Журналісти, які хочуть відвідати  заняття та дізнатися більше про методики застосування виставки у освітньому середовищі, повинні мати акредитацію в Київській міській державній адміністрації. Щоб отримати акредитацію, потрібно звернутися у пресслужбу КМДА з відповідним запитом.

Довідково. Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) — некомерційна освітня організація. Її мета - гідно вшанувати пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру, збудувавши інноваційний меморіальний центр у Києві, та сприяти гуманізації людства через збереження та вивчення історії Голокосту.

Додаткова інформація за тел.:   063 64 66 135 (Крістіна).

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентовано навчальну виставку про порятунок євреїв під час Голокосту

В Укрінформі відбулася презентація навчальної виставки «По велінню серця» про порятунок євреїв під час Голокосту на окупованих радянських територіях.

Вона створена Національним меморіалом катастрофи й героїзму «Яд Вашем» (Єрусалим) та вперше перекладена українською мовою Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виставка "За велінням серця "зачіпає дуже складне питання, яке одночасно може бути болючим, а з іншого боку, це може бути єдиною світлою плямою в історії Голокосту, якщо взагалі про це можна говорити в контексті світлих плям, - аспекти порятунку на окупованих радянських територіях... Тема Праведників народів світу, тих, хто рятував євреїв, дуже популярна, дуже затребувана зі зрозумілих причин. Але не варто забувати, що в процентному, кількісному відношенні ця тема дуже маленька, і важливо розуміти і бачити повну картину", - зазначив координатор освітніх програм проєкту «Генезис» у Міжнародній школі вивчення Голокосту («Яд Вашем») Фредерік Драчинський.

Він зазначив, що спочатку виставка була тільки російською мовою, що дещо обмежувало її можливості й організаторам не раз ставилися питання про те, чи буде вона представлена ​​ іншими мовами.

“І наше партнерство з Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» якраз було доречним. Це наш перший досвід перекладу виставки іншою мовою. І ми бачимо, що це вже дає свої результати... Тепер вона (виставка - ред.) може потрапити в будь-яку школу України, незалежно від володіння російською мовою тих, на кого вона розрахована. Це, звичайно, сильно підвищує можливість її розповсюдження", - сказав Драчинський.

Він зазначив, що виставка є навчальним посібником і радше призначена для використання в школах або університетах.

"Це не суха, просто інформаційна виставка, де можна просто прочитати якусь історію і цим обмежитися. Ні, ми хочемо говорити, хочемо показати, пояснити, щоб наші учні самостійно могли робити якісь висновки з того, що вони побачили і почули", - наголосив Драчинський.

Керівник освітніх програм Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Антон Дробович зазначив, що виставка складається з 18 змістових панелей, де міститься багато особистих історій, статистичної інформації, дані про кількість людей, які жили на окупованих територіях до і після Голокосту.

За словами організаторів, виставку можна завантажити безкоштовно на сайтах Міжнародної школи вивчення Голокосту («Яд Вашем») та Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». Усім викладачам будуть надані методичні рекомендації щодо того, як працювати з цією виставкою.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-