Освітній проєкт «Від ідеї до екрану»:  про  становлення українського кіномистецтва

Освітній проєкт «Від ідеї до екрану»: про становлення українського кіномистецтва

Укрінформ
16 липня, 14:00 - Зустріч команди освітнього проєкту «Від ідеї до екрану» 

Організатор: «Тернопільська кінокомісія».

Учасники: Леонід Бицюра - голова Асоціації кінокомісій України та «Тернопільської кінокомісії»; Володимир Бакум - режисер та автор сценарію фільму «Тумани»; Ольга Світлична - режисер та автор сценарію фільму «Час собак»; Кирил Гриша- режисер та автор сценарію фільму «Остання війна»; Ольга Логвиновська - програмний менеджер програми "Підсилення потужності аудіовізуального сектору "Українського культурного фонду".

Коротко. Учасники розкажуть про роль і місце Асоціації кінокомісій України для становлення українського кіномистецтва, про свій особистий шлях «Від ідеї до екрану» та «Тернопільську кінокомісію», що розпочинає освітній проєкт .

Довідково. Проєкт «Від ідеї до екрану» об’єднав трьох молодих творців - студентів та випускників КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого.

Кирил Гриша, Володимир Бакум та Ольга Світлична у співпраці з досвідченими наставниками створять три короткометражні фільми. Усі стрічки об’єднує одна наболіла і гостра тема —життя звичайних українців в умовах військової агресії на сході України.

Фільми будуть зняті у серпні-вересні 2019 року.  Місця зйомок: Київська, Полтавська та Хмельницька області.

Проєкт «Від ідеї до екрану» підтримав Український культурний фонд - державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.

Підсумкові матеріали:

Три короткометражки про війну на Сході України знімуть в межах проєкту “Від ідеї до екрана”

Освітній проєкт “Від ідеї до екрана” запускає Тернопільська кінокомісія. Його результатом стануть три короткометражні фільми про війну на Сході України, зняті режисерами-початківцями.

Про це повідомив на пресконференції в Укрінформі голова Асоціації кінокомісій України та Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра.

“Проєкт об’єднав трьох молодих творців - студентів та випускників КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого. Як режисери і сценаристи вони знімуть три короткометражні фільми: Кирил Гриша - фільм “Остання війна”, Володимир Бакум - “Тумани”, Ольга Світлична - “Час собак”. Всі три стрічки об’єднує актуальна тема життя звичайних українців в умовах військової агресії на Сході України. Фільми будуть зняті у серпні-вересні 2019 року. Місця зйомок - Київська, Полтавська та Хмельницька області”, - розповів Леонід Бицюра.

За його словами, проєкт має на меті сприяти створенню нових команд, успішних і швидких, для розбудови кінематографічного простору. “Нам, зокрема, бракує дитячих, жанрових фільмів, нам недостатньо тих команд, які уже працюють”, - сказав він.

Бицюра уточнив, що проєкт спрямований як на підтримку українського кіно в цілому, так і ініціатив молодих митців — студентів та випускників КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого.

Як зазначив учасник проєкту Кирил Гриша, хоч фільми об’єднані загальною тематикою, проте, це три різних погляди і три різних історії.

“Між нами трьома є попередня домовленість, що ми зробимо кіноальманах - після того, як в рамках проєкту покажемо свої фільми у кінокомісіях України”, - повідомив він.

Володимир Бакум, своєю чергою, повідомив, що вони планують наприкінці жовтня їздити по Україні, по кінокомісіях, і там представляти ці фільми молодим кінематографістам для розуміння процесу створення фільмів - від сценарію до завершення.

“Одночасно під час зйомок ми всі будемо знімати кіно про кіно і також покажемо, як це все було”, - додав Бакум.

Як зазначалося, проєкт “Від ідеї до екрана” створюється спільно з Українським культурним фондом, від якого отримав грант.

“Сума гранту на цей освітній проєкт — 1 мільйон гривень”, - повідомила Ольга Логвиновська, програмний менеджер програми “Підсилення потужності аудіовізуального сектора” Українського культурного фонду.

“Створення освітніх проєктів, підтримка молодих митців, їх дебютів, умов для творчості є одним з пріоритетних напрямків діяльності УКФ. Проєкт надзвичайно важливий, він дає можливість долучити до творчості молодих фахівців на всіх етапах кіновиробництва. Він сприятиме тому, що в майбутньому ми будемо мати більш системний, стабільний аудіовізуальний сектор”, - підкреслила Логвиновська.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-