«Топ-20 активних та ефективних партій України». Презентація рейтингу

«Топ-20 активних та ефективних партій України». Презентація рейтингу

Укрінформ
26 червня,  9:30 -   Презентація  ґрунтовного аналізу діяльності  українських партій за останній політичний цикл

Організатор: Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД).

Учасники: Володимир Фесенко, Вадим Карасьов, Ігор Петренко, Петро Олещук, Костянтин Матвієнко, Максим Степаненко, Павло Вишебаба, Олексій Боровський, Катерина Сорока, Олександр Солонтай, Валентин Гладких, Денис Марчук, Костянтин Бондаренко, Олександра Решметділова, Остап Єднак, Андрій Помазанов.

Питання до обговорення:

352  партії: чи всі вони потрібні?

Чи зробить державне фінансування роботу партій більш активною та ефективною?

Ребрендинг партій: політична доцільність чи обман виборців?

Феномен регіонально-орієнтованих політичних партій в Україні.

Коротко. Під час заходу експерти презентують  топ-20 активних та ефективних партій України, партії-лідери в окремих індексах: електоральна активність,  електоральна ефективність,  інформаційна активність, програмно-проблемна активність.

Довідково. Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) у партнерстві з інтернет-виданням «Апостроф» на основі унікальної методології провели ґрунтовний аналіз діяльності всіх 352 українських партій за останній політичний цикл. Партії оцінювалися за 4 ключовими індексами, зокрема: електоральна активність, електоральна ефективність, формування програмно-проблемних активностей, а також інформаційна активність. Сукупність цих показників складає фактичний результат діяльності партій, який експерти  виклали у формі рейтингу.

Підсумкові матеріали:

Реєстрація 64 партій має бути скасована через неучасть у загальнодержавних виборах - експерт

В Україні наразі існує 64 політичні партії, реєстрацію яких слід скасувати через недотримання вимоги про участь у парламентських та президентських виборах протягом десяти років.

Про це заявив директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко на презентації в Укрінформі дослідження МПЦД "ТОП-20 активних та ефективних партій України", повідомляє кореспондент агентства.

"В контексті аналізу електоральної активності варто згадати статтю 24 Закону України "Про політичні партії", яка містить вимогу до політичної партії брати участь у виборах на загальнонаціональному рівні - народних депутатів і Президента протягом десяти років. Якщо вони не виконують цю вимогу, це є підставою для Мін'юсту звернутися до суду з поданням про анулювання. На сьогоднішній день ми нарахували 64 партії, реєстрацію яких варто було б скасувати", - сказав Петренко.

Він поінформував, що Україна посідає перше місце в Європі за кількістю зареєстрованих політичних партій - 352.

Для порівняння, Петренко повідомив, що, приміром, у Словаччині зареєстровано 56 партій, Румунії - 124, Російській Федерації - 77, Молдові - 45, Латвії - 73, Литві - 38.

Водночас експерт акцентував, що довіра населення до політичних партій попри їх велику кількість перебуває на дуже низькому рівні. У цьому контексті він навів дані соціологічного дослідження Центру Разумкова, проведеного з 21 по 26 березня, згідно з яким 76% українців не довіряють політичним партіям, а близько 60% наших співгромадян вважають, що жодна з партій не захищає їхні інтереси.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-