Право власності як основа інвестиційної привабливості України. Чого очікує бізнес-спільнота?

Право власності як основа інвестиційної привабливості України. Чого очікує бізнес-спільнота?

Укрінформ
21 червня  11:00 - Право власності як основа інвестиційної привабливості України

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Олександр Харченко  - генеральний директор Укрінформу; Андрій Семидідько - голова «Антирейдерського союзу підприємців України»;  Ольга Матвіїва - директор  ГО «Бізнес-Варта»;   Юрій Пероганич - генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України; Віталій Грусевич - екс-виконавчий директор  Конфедерації будівельників України; Олексій Кулагін - член ради директорів Конфедерації будівельників України;  Влад Сидоренко - голова комітету «Незалежна медіа-профспілка України»  м. Київ;  народні депутати України:  Леонід Козаченко, Андрій Немировський;  Людмила Романовська – директор Дирекції незалежний фахових експертиз Торгово-промислової палати України; Катерина Ковалевська - адвокат, АБ «Катерини Ковалевської»;  Вікторія Кулик -  засновник ФГ «Дарія і Я»;  Олег Кулик - прокурор обласної прокуратури;  Ольга Оніщук -  1-й віцепрезидент Нотаріальної палати України;  Олег Корейський -  керівник 1-го слідчого управління ЦА ДБР; Андрій Михайлик  -  заступник голови Незалежної медіа-профспілки України;  Денис Малюська -  політична партія«Слуга народу»; Дмитро Ляпін - радник президента Торгово-промислової палати України з питань розвитку МСБ та дерегуляції.

Коротко. Учасники «круглого столу» представлять кейси з  захисту підприємств,  запропонують методи як  припинити  тиск на  український бізнес, а також обговорять основні проблеми, з якими зіштовхується бізнес-спільнота.

Мета заходу - створення робочої групи при новій Адміністрації Президента  для вироблення дієвих механізмів проти рейдерства.

Додаткова інформація за тел.: 0984894717

Підсумкові матеріали:

Робоча група при новій АП стане основою для вироблення дієвих механізмів проти рейдерства - експерт

Створення робочої групи бізнесспільноти при новій Адміністрації Президента стане основою для вироблення дієвих механізмів проти рейдерства.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Право власності як основа інвестиційної привабливості України" сказав голова комітету «Незалежна медіа-профспілка України» Влад Сидоренко.

"Коли оновилась Адміністрація Президента і ми отримали нову команду, ми б хотіли створити прямо сьогодні, поки не оновився парламент, дієвий механізм, таку собі кнопку запобігання безчинству, яке сьогодні нарощується. Ми б хотіли, щоб це був механізм, який міг запобігати цьому вже на першому етапі таких спроб. Ми маємо сьогодні створити цю групу разом з експертами, спеціалістами, бізнесоб'єднаннями, журналістами та представниками силових структур. Також, як тільки оновиться парламент та влада, хочемо внести у Верховну Раду ті інструменти, що дозволять викоренити всі рейдерства зі сфери життя бізнесу", - сказав Сидоренко.

Він зазначив, що така група зможе швидко реагувати на всі види рейдерства і має напрацювати до початку роботи нового парламенту ті інструменти, які допоможуть це викоренити.

За словами першого віцепрезидента Нотаріальної палати України Ольги Оніщук, під час дослідження виявлено 13 способів, якими користуються рейдери для того, щоб захопити майно та бізнес.

"Ми їх розділили на підгрупи. Це, перш за все, рейдерство в державних реєстрах. Також ми виділили групу земельного рейдерства та ще групу інших видів рейдерства, коли відбувається крадіжка комунального чи державного майна та одночасно з цим відбувається маніпуляція з технічними описами та адресами", - зауважила Оніщук.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-