Чи поборе Мін'юст України «чорних»  реєстраторів? Про свавілля та беззаконня на прикладі рейдерського захоплення столичного ЖК  «Чайка»

Чи поборе Мін'юст України «чорних» реєстраторів? Про свавілля та беззаконня на прикладі рейдерського захоплення столичного ЖК «Чайка»

Укрінформ
7 червня 11:00 - Прес-конференція за участі власників ТОВ «ОМОКС», які детально розкажуть про чергову спробу силового захоплення 16-тисячного ЖК «Чайка» 

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Олексій Кулагін - власник компанії «ОМОКС»; Андрій Немировський - народний депутат України; Влад Сидоренко - журналіст.

Коротко. Три роки поспіль продовжуються рейдерські атаки на ТОВ «ОМОКС» та його власників. Злочинці вдаються до все можливих методів гібридної війни з прозорим бізнесом: підкупу суддів, реєстраторів, правоохоронців, активістів та ЗМІ. А минулого тижня вони перейшли до силових методів із застосуванням «тітушок» та зброї. 16000 мешканців усього ЖК «Чайка» опинилися у заручниках озброєних рейдерів.

Підсумкові матеріали:

Власники ЖК "Чайка" вимагають від Мін'юсту захисту від рейдерських атак і скасування всіх незаконних реєстраційних дій

Компанія "ОМОКС" - забудовник житлового комплексу "Чайка" з населенням 16 тисяч осіб, що розташований у передмісті міста Києва, вимагає від Міністерства юстиції України скасування незаконних реєстраційних дій і захисту від рейдерських атак.

Про це заявив керуючий власник девелоперської компанії «ОМОКС» Олексій Кулагін на прес-конференції в Укрінформі.

"Вони не скасували інші реєстраційні дії щодо нашої ж власності, просто скасували (рішення - авт.) щодо головної власності", - наголосив Калугін.

Він розповів, що в ніч на 29 травня 2019 року рейдери реалізували чергову спробу силового захоплення ЖК "Чайка", але завдяки діям Національної поліції України атаку вдалося відбити. Але вже 1 червня 2019 року державний реєстратор Прошкін Олександр Васильович (зареєстрований в Комунальному підприємстві «Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу») здійснив кілька незаконних реєстраційних дій: внесення змін щодо засновника ТОВ "ОМОКС ІНВЕСТ БУД", якими замість ТОВ "ОМОКС" засновником вказаний Шишов Андрій Віталійович; внесення змін щодо керівника ТОВ "ОМОКС ІНВЕСТ БУД", якими замість Кулагіної Оксани Георгіївни, директором вказаний Шишов Андрій Віталійович; внесення державної реєстрації змін в установчих документах ТОВ "ОМОКС ІНВЕСТ БУД".

Калугін наголосив, що на своєму засіданні 6 червня 2019 року Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України (Антирейдерська комісія) скасувала дії державної реєстрації тільки щодо компанії "ОМОКС" і не скасувала незаконні реєстраційні дії щодо компанії "ОМОКС ІНВЕСТ БУД" .

Юрист компанії Катерина Ковальська зазначила, що внаслідок незаконних дій державного реєстратора Прошкіна, Кулагіни були позбавлені прав приватної власності на майно, включно з корпоративними правами "ОМОКСу", якими вони володіли в розмірі 92% статутного капіталу. За її словами, те комунальне підприємство, в якому працює державний реєстратор Прошкін А.В., ніколи не існувало.

"Оперативними співробітниками встановлено, що комунальне підприємство, вказане в реєстраційних документах, не існує і ніколи не існувало. Тобто, де вони фізичного знаходяться - незрозуміло. Ніхто їх не бачив. Тобто, у когось є ключі цього "державного реєстратора" Прошкіна, і хтось їх використовує для певних реєстраційних дій. Такі дії держреєстратора, тобто внесення змін до держреєстру, який зараз ведеться в електронному вигляді, дуже часто використовується зараз в такого типу схемах, коли треба забрати чиєсь майно. Мін'юст повинен скасувати ці реєстраційні дії", - зауважила Ковальська.

Повідомлялося, що в 2018 році вже була зроблена спроба захоплення майнового права на ЖК "Чайка": Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на банківські рахунки і майно Олексія Кулагіна, але вже 10 грудня 2018 року Київський апеляційний суд скасував це рішення.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-