Звернення працівників ТОВ  «Аерохендлінг»

Звернення працівників ТОВ «Аерохендлінг»

Укрінформ
5 червня 10:00 - Прес-конференція  працівників ТОВ  «Аерохендлінг» 

Організатор: Об’єднання незалежних профспілок авіапрацівників

Учасники: Олексій Попов – голова Страйкового комітету, голова Ради НПА ТОВ «Аерохендлінг»; Олексій Лучко – член Страйкового комітету; Веніамін Тимошенко - голова Об’єднання незалежних профспілок авіапрацівників

Підсумкові матеріали:

Профспілка авіапрацівників аеропорту "Бориспіль" 19 червня планує розпочати страйк

Незалежна профспілка авіапрацівників ТОВ «Аерохендлінг», яке займається наземним обслуговуванням пасажирів міжнародного аеропорту "Бориспіль" ,19 червня планує почати страйк через трудовий конфлікт між працівниками і керівництвом компанії.

Про це розповів голова страйкового комітету, голова Ради НПА ТОВ «Аерохендлінг» Олексій Попов у середу на прес-конференції в Укрінформі.

"Працівники одного з підрозділів ТОВ «Аерохендлінг», яке здійснює наземне обслуговування пасажирів та літаків в ДП МА «Бориспіль», оголосили з 00 годин 01 хвилини 19 червня 2019 року початок страйку як крайнього засобу вирішення колективного трудового спору між працівниками та керівництвом ТОВ «Аерохендлінг»", - заявив Попов.

За його словами, у ТОВ "Аерохендлінг" є чимало проблемних соціально-економічних питань, зокрема щодо рівня зарплат працівників, обсягів виконуваної ними роботи, підписання трудового договору, створення належних умов праці та дотримання трудового законодавства. Попов зауважив, що працівники компанії в переговорному процесі хотіли вирішити всі ці питання, однак керівництво "Аерохендлінгу" відмовляється іти на мирні переговори та ігнорує всі надіслані профспілкою запити.

Відповідно, зазначив він, працівники скористались своїм законним правом оголосити страйк. "Ми розуміємо, що це спричинить незручності для пасажирів, але ми хочемо, щоб нас зрозуміли і почули, а іншого способу вирішити це питання наразі немає", - сказав голова страйккому.

За його словами, на страйк планує вийти понад 200 працівників компанії, які займаються реєстрацією та зустріччю/посадкою пасажирів.

Попов уточнив, що ТОВ "Аерохендлінг" виконує 70-80% від усього обсягу обслуговування пасажирів аеропорту, відповідно страйк працівників компанії може просто зупинити роботу Борисполя.

У свою чергу голова Об’єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко, який також узяв участь у прес-конференції, наголосив, що жодного політичного забарвлення цей страк не має, профспілка захищає виключно соціально-економічні інтереси авіапрацівників. При цьому він закликав керівництво "Аерохендлінгу" сісти за стіл переговорів з представниками трудового колективу і знайти мирні шляхи врегулювання трудового спору.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-