Шкода пасивного куріння. Старт національної інформаційної кампанії

Шкода пасивного куріння. Старт національної інформаційної кампанії

Укрінформ
31 травня 11.00 - В Україні стартувала національна інформаційна кампанія про шкоду пасивного куріння

Організатори: Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» та ГО «Центр громадянського представництва «Життя».

До участі запрошені:  Наталія Король - фахівець із неінфекційних захворювань Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні; Владислав Збанацький - заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України; Володимир Прокопів - заступник міського голови, секретар Київської міської ради; Лілія Олефір - виконавча директорка ГО «Життя».

Коротко. Під час прес-конференції буде презентовано соціальну інформаційну антитютюнову кампанію, яка складається з відео, постерів та візуальних матеріалів для соціальних мереж. Експерти розкажуть про ризики та шкоду від вторинного тютюнового диму для здоров’я дітей та дорослих, а також про вплив інформаційних кампаній на поведінку людей.

Інформаційна антитютюнова кампанія проводиться за підтримки Глобальної організації охорони здоров'я «Vital Strategies».

Контактна особа: Оксана Левицька, тел.: (097)813 93 44, e-mail: oksana.centerlife@gmail.com

Підсумкові матеріали:

В Україні стартувала інформаційна кампанія щодо шкоди тютюнового диму

В Україна стартувала національна інформаційна кампанія “Тютюновий дим — невидимий убивця”.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила виконавча директорка громадської організації “Життя” Лілія Олефір.

За її словами, інформаційна кампанія присвячена Всесвітньому дню без тютюну, темою якого цього року є “Тютюн і здоров’я легень”.

“Це - перша національна інформаційна кампанія такого рівня в Україні, що має підвищити обізнаність людей щодо шкоди пасивного куріння. Протягом червня на 25 національних та на понад 20 регіональних телеканалах транслюватиметься відеоролик про шкоду пасивного куріння, у Києві та 10 містах країни буде вивішено соціальну рекламу тощо. Наша мета — нагадати, що бездимне повітря є базовим правом кожної людини, яке гарантоване законом”, - наголосила Олефір.

Вона зазначила, що в Україні недооцінюють шкоду від пасивного куріння чи вторинного диму тютюну.

“Обізнаність про шкоду вторинного тютюнового диму дуже важлива, бо 85% тютюнового диму ми не бачимо і не відчуваємо. Водночас наслідками вдихання тютюнового диму є астма, ішемічна хвороба серця та рак легень”, - зауважила Олефір.

Фахівець із неінфекційних захворювань Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Наталія Король наголосила, що серед 8 млн випадків смертей через тютюнопаління у світі лише 7 млн — це курці.

“”Один мільйон людей у світі помирають через тютюнопаління, але вони не є курцями. Це ті люди, які не робили свого вибору стикатися з вторинним тютюновим димом. Серед цього мільйона випадків смертей: 160 тисяч - діти до 5 років. Якщо ви будете бачите, що біля вас чи біля ваших рідних, дітей хтось стоїть і курить — боріться з цим”, - закликала Король.

Щороку від пасивного куріння помирає понад 14 тисяч українців — ЦГЗ

Через наслідки, зумовлені впливом вторинного тютюну, в Україні щороку помирає понад 14 тисяч осіб.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив заступник директора Центру громадського здоров'я України Владислав Збанацький.

“В Україні, за розрахунковими даними, помирають понад 14 тисяч людей саме від впливу вторинного тютюну. Ця цифра більша, ніж кількість смертей з початку окупації України. Від легеневих захворювань, зокрема, хронічних респіраторних захворювань, раку легень, щодня помирає 5 людей. Підвищення обізнаності щодо впливу пасивного куріння є важливим чинником боротьби з цією шкідливою звичкою”, - сказав Збанацький.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні стартувала національна інформаційна кампанія “Тютюновий дим — невидимий убивця”, присвячена Всесвітньому дню без тютюну. Темою якого цього року є “Тютюн і здоров’я легень”.

На думку експертів, в Україні недооцінюють шкоду від пасивного куріння чи вторинного диму тютюну. 85% тютюнового диму людина не відчуває, водночас наслідками вдихання тютюнового диму є астма, ішемічна хвороба серця та рак легень.

У світі щороку через наслідки, зумовлені курінням, помирають 8 млн людей, з них понад 900 тисяч — передчасно помирає від смертельних наслідків вторинного диму. Не існує безпечного рівня впливу вторинного тютюнового диму, оскільки він містить 4000 хімічних речовин, з яких щонайменше 250 є шкідливими, а понад 50 - викликають рак.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-