Почесні громадяни Києва: відкриття виставки та презентація книги

Почесні громадяни Києва: відкриття виставки та презентація книги

Укрінформ
23 травня 14.00 Відкриття виставки «Почесні громадяни міста Києва» та презентації книжки Т. Водотики «Почесні громадяни Києва. 1872 – 1917» 

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Сергій Костянчук - президент ГО "Київська фундаціїя культури"; Микола Поліщук - видатний лікар; Ольга Друг - відома дослідниця історії Києва;  Тетяна Водотика -  автор книги, а також представники Київської міської державної адміністрації.

Підсумкові матеріали:

У КМДА 24 травня презентують виставку Почесних громадян Києва

У Колонній залі Київської міської державної адміністрації 24 травня відбудеться відкриття виставки «Почесні громадяни міста Києва» та презентація книги «Почесні громадяни Києва. 1872-1917» автора Тетяни Водотики.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив виконавчий директор “Київської фундації культури” Сергій Граба.

“Виставка, яка завтра відкриватиметься, вперше проводилася в Шоколадному будиночку, після того була в залах Верховної Ради України, в залах Музею історії Києва і зараз продовжує своє життя. Вона вже існує біля Київської міської державної адміністрації, і цікаво бачити, як люди підходять і вивчають історію. Тому запрошуємо вас завтра в Колонну залу КМДА, де ми зможемо почути про книгу Тетяни Водотики “Почесні громадяни Києва. 1872-1917” та побачити виставку, яка створена завдяки зусиллям Ольги Друг”, - сказав Граба.

Як зазначив президент ГО "Київська фундація культури" Сергій Костянчук, на експозиції будуть представлені художньо-інформаційні стенди про всіх Почесних громадян, які отримали це звання до 1917 року (Іван Фундуклей, Федір та Нікола Терещенки, Володимир Караваєв, Микола Бунге та інші), стенди, присвячені видатним киянам, які формально не відзначені таким званням (родини Симиренків, Кульженків, Бродських тощо).

За його словами, книга «Почесні громадяни Києва. 1872-1917» Тетяни Водотики є актуальною, адже до сьогодні не було списків таких громадян до 1917 року (Іван Фундуклей, Федір та Нікола Терещенки, Володимир Караваєв, Микола Бунге та інші), стенди, присвячені видатним киянам, які формально не відзначені таким званням (родини Симиренків, Кульженків, Бродських тощо).

За його словами, книга «Почесні громадяни Києва. 1872-1917» Тетяни Водотики є актуальною, адже до сьогодні не було списків таких громадян до 1917 року.

“Авторка книги Тетяна Водотика показує, хто в нас офіційно отримав це звання...Було три категорії людей: ті, хто дійсно достойні і отримали це звання, ті, які отримали його з якихось політичних міркувань, а також, як і зараз, ті, які достойні цього звання, але з якихось причин не отримали його”, - наголосив він.

Крім цього, Костянчук зазначив, що 24 травня Київською фундацією культури буде оголошено конкурс, головною метою якого є популяризація історії столиці України — щорічно журі відзначатиме найкращі роботи з історії, літератури, живопису, музики, журналістики, туризму, музейної справи.

“Завтра ми плануємо в Колонній залі КМДА оголосити конкурс. Ми хочемо підтримати інтерес в суспільстві, серед студентів, журналістів, киян на підготовку статей, картин, екскурсій, фільмів, будь-яких результатів творчої праці, які відображають історію, культуру Києва, його родин, архітектури. Ми готові залучити спонсорів, і завтра цей конкурс буде оголошений”, - сказав він.

Окрім цього, на заході будуть представлені картини Почесної громадянки міста Києва, Героя України, лауреата Шевченківської премії, видатної української художниці Тетяни Яблонської. У виконанні музикантів звучатимуть музичні твори почесного громадянина Відня Ріхарда Штрауса.

На вернісаж запрошені Почесні громадяни Києва, посли іноземних держав, депутати Київської міської ради, представники столичної влади.

Виставка створена за ініціативою Київської фундації культури, Ради Почесних громадян міста Києва, Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації, державного агентства «Укрінформ», видавництва «Варто», Музею історії міста Києва.

Виставка також буде представлена із 18 травня до 2 червня на вулиці Хрещатик біля будівлі Київської міської державної адміністрації.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-