Державна підтримка  фермерських господарств: мобільні інформаційні центри

Державна підтримка фермерських господарств: мобільні інформаційні центри

Укрінформ
23 травня 10:00 - Мінагрополітики розгортає мобільні інформаційні центри з підтримки розвитку фермерства

Організатор: Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Учасники: Ольга Трофімцева – в.о. міністра аграрної політики та продовольства України; Віктор Шеремета – заступник міністра аграрної політики та продовольства України; Олена Альшанова – заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства.

Підсумкові матеріали:

Мінагрополітики розгортає мобільні інформаційні центри з підтримки розвитку фермерства

Міністерство аграрної політики та продовольства розпочинає всеукраїнську інформаційну кампанію в рамках якої буде розповідати фермерам про державну підтримку та програми.

Про це сказала в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час прес-конференції в Укрінформі.

“Інформація є ключовим елементом. Інформування про існуючі програми, інформування про можливості підтримки, інформування про конкретні кроки, які потрібно зробити фермеру для того, щоб це фінансування ( в рамках програм підтримки - ред.) отримати, цей елемент є надзвичайно важливим для того щоб ці програми функціонували”,- сказала Трофімцева.

Вона також наголосила на важливості проведення інформаційних кампаній саме в регіонах, де знаходиться аграрний бізнес.

“Мені надзвичайно приємно, що нашу ідею про створення мобільних інформаційних центрів у регіонах, проведення семінарів, тренінгів, які вже почалися відучора, підтримали наші європейські колеги, наші партнери — проект SAFPI”, - зазначила Трофімцева.

Вона висловила впевненість, що така інформаційна кампанія дасть свої позитивні результати.

Трофімцева пояснила, що інформаційна кампанія передбачає спілкування фахівців на місцях із представниками фермерських об’єднань.

“Це коли учасники процесу будуть працювати разом і будуть надавати надзвичайно практичну інформацію: які документи потрібно, куди звертатися, будуть відповідати на запитання фермерів, то результат буде від таких спільних зусиль найкращий”, - вважає в.о. міністра.

Водночас заступник міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета зазначив, що коли в міністерстві з’ясовували, чому програми підтримки фермерів слабо працювали, то встановили, що однією з причин була слабка інформаційна база.

“Люди на місцях не знали про державну підтримку, і друге — дрібні фермери не довіряли державі, не вірили, що програми будуть працювати”, - пояснив Шеремета.

Він запевнив, що програми підтримки будуть працювати не один рік, а мобільні центри будуть розповідати фермерам, як ними скористатися.

Надзвичайно важливою та ефективною ініціативою створення інформаційних центрів з підтримки розвитку фермерства назвала заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Олена Альшанова, оскільки “як показало цьогоріч, не всі навіть обласні та районні управління доносять швидко та об’єктивно інформацію до суб’єктів господарювання”.

Згідно з графіком роботи інформаційних мобільних центрів, вони працюватимуть із травня до липня 2019 року. Детальніше можна ознайомитися на сайті Мінагрополітики.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-