Конкурс садів  «Зелені ідеї життя»: охорона та збереження екосистеми планети

Конкурс садів «Зелені ідеї життя»: охорона та збереження екосистеми планети

Укрінформ
10 травня 15:00 - Зелені ідеї життя. Конкурс садів в рамках фестивалю «Ландшафтна весна-2019»

Організатори: Журнал «Ландшафт і архітектура»;  Ботанічний сад імені академіка О. Фоміна за підтримки Київського національного університету ім.Т.Г.Шевченка.

Учасники: Ольга Камолікова - головний редактор журналу «Ландшафт і архітектура»; Олександр Сенчило - кандидат біологічних наук, директор Ботанічного саду ім. академіка О.Фоміна;  Василь Мацковський - комерційний директор ТОВ «Золотой Мандарин Квадра».

Коротко.  Учасники прес-конференції розкажуть про унікальний Всеукраїнський конкурс «Green Living Ideas» / «Зелені ідеї життя», який покликаний змінювати довкілля на краще та сприяти  відновленню та збереженню планети.

Конкурс проходить в два етапи. Перший – анонімний, міжнародне журі, в складі якого – відомі ландшафтні архітектори світу, відібрало кращі проекти учасників, які  вже на другому етапі будуть втілювати свій задум на території ботанічного саду ім. академіка Олександра Фоміна.

Побачити проекти фіналістів можна 16 травня на офіційному відкритті фестивалю «Ландшафтна весна-2019» в рамках якого проходить конкурс.

Адреса заходу: Ботанічний сад ім. академіка Олександра Фоміна Національного університету ім. Тараса Шевченка, вул. Симона Петлюри, 1.

Підсумкові матеріали:

У Києві 16 травня розпочнеться фестиваль «Ландшафтна весна-2019»

У столиці з 16 по 22 травня на території Ботанічного саду імені академіка О. Фоміна (вул. Симона Петлюри, 1) проходитиме фестиваль «Ландшафтна весна-2019».

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Зелені ідеї життя. Конкурс садів в рамках фестивалю «Ландшафтна весна-2019» повідомила головний редактор журналу «Ландшафт і архітектура» Ольга Камолікова.

“Сьогодні ми анонсуємо видатну подію у світі ландшафтного дизайну нашої країни - фестиваль «Ландшафтна весна-2019» та конкурс, що проходить в його рамках «Зелені ідеї життя». Це унікальна подія, тому що цей захід відбувається цього року в центрі столиці, в Ботанічному саду ім. академіка О. Фоміна. Ми підняли тему, яка дуже важлива сьогодні, тому що нині під загрозою життя планети і всього людства саме через те, що людина, на жаль, сприяє екологічній катастрофі. Тому ми хочемо, щоб ви завітали в ботанічний сад і подивилися, як ландшафтні архітектори бачать цю проблему і шляхи її вирішення”, - сказала Камолікова.

У рамках фестивалю «Ландшафтна весна-2019» на території наукової частини Ботанічного саду можна буде послухати лекції та семінари, майстер-класи для дітей.

“Лекції на екологічні теми будуть 17 травня. Ви можете дізнатися і про культуру, і як утилізувати сміття, як менше виробляти сміття. 18 травня будуть майстер-класи. Ми дізнаємося як обрізати дерева, як за ними доглядати, буде виставка-продаж рослин. Можна буде отримати консультації по плануванню ділянки, по догляду за садом”, - зазначила головний редактор.

За її словами, у рамках фестивалю пройде Всеукраїнський конкурс «Green Living Ideas» / «Зелені ідеї життя», який покликаний змінювати довкілля на краще та сприяти відновленню і збереженню планети.

“Цього року було подано близько 70 заявок з усіх куточків країни. Конкурсу вже 12 років, уже кілька років поспіль ми вийшли на рівень території Ботанічного саду. Ми відібрали 40 проектів. У нас було міжнародне журі, в складі якого представники Грузії, Великої Британії. Вийшли до фіналу 16 проектів, зараз всі ці 16 проектів активно втілюються у життя, тобто на території ботанічного саду вони вже будуються”, - розповіла вона.

Камолікова додала, що конкурс проходив у два етапи. Перший – анонімний, міжнародне журі, в складі якого – відомі ландшафтні архітектори світу, відібрало кращі проекти учасників, які вже на другому етапі будуть втілювати свій задум на території Ботанічного саду ім. академіка Олександра Фоміна.

Побачити проекти фіналістів можна 16 травня на офіційному відкритті фестивалю «Ландшафтна весна-2019», в рамках якого проходить конкурс.

Як зазначив кандидат біологічних наук, директор Ботанічного саду ім. академіка О.Фоміна Олександр Сенчило, цього року ботсаду виповнюється 180 років.

“22 травня офіційна дата заснування ботсаду. Ботанічний сад — це унікальна ділянка, яка відіграла роль становлення ботанічної науки в Україні. У нас є унікальні екземпляри, яким близько 200 років, оскільки перші колекційні екземпляри, які були завезені в ботсад були привезені із Кременця і Вільнюса”, - зауважив Сенчило.

Він запросив усіх на фестиваль “Ландшафтна весна-2019”, зазначивши, що на заході будуть представлені нові тенденції ландшафтного дизайну.

Фестиваль проходить за підтримки журналу “Ладшафт і архітектура”, Ботанічного саду імені академіка О.В. Фоміна Київського національного університету імені Тараса Шевченка та компанії «Золотий мандарин».

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-