Забезпечення прав та інтересів дитини

Забезпечення прав та інтересів дитини

Укрінформ
15 квітня 10:00 - Забезпечення прав та інтересів дитини

Організатори: Укрінформ; Комітет захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України.

Учасники: Микола Кулеба - Уповноважений Президента України з прав дитини; Ганна Колесник - голова Комітету захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України;  Сергій Старенький – адвокат, член Комітету захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України; Тетяна Гнатюк – адвокат, заступник голови Комітету захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України; Сергій Лисак – адвокат, член Комітету захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України; Олег Поваляєв – адвокат, заступник голови Комітету захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України; Ганна Гаро – сімейний адвокат, сімейний медіатор, к.ю.н.; Оксана Сєрокурова – адвокат, член Комітету захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України.

Коротко. «Круглий стіл», присвячений питанню захисту прав та інтересів дітей, які є учасниками судового процесу та відносно яких виносяться судові рішення, що впливають на їх права; дітей, які перебувають в дитячих будинках-інтернатах та в установах відбування покарання для неповнолітніх.

Під час обговорення будуть висвітленні проблеми порушення прав дитини працівниками установ, де вони перебувають та реалізація прав дітей-сиріт на житло, освіту, отримання належного медичного лікування, аліменти тощо.

Підсумкові матеріали:

Зі 106 тисяч дітей, які живуть в інтернатах, лише 6 тисяч є сиротами - Кулеба

Зі 106 тисяч українських дітей, які постійно перебувають в інтернатах, 100 тисяч мають батьків.

Про це під час круглого столу "Забезпечення прав та інтересів дитини" в Укрінформі повідомив уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

"1,5% дитячого населення живуть і виховуються в інтернатах, 106 тисяч дітей. І давайте розділяти - 6 тисяч є сиротами, сто тисяч - не є сиротами, у них є батьки", - зазначив Кулеба.

Він також наголосив, що заклади освіти не мають займатись утриманням дитини, це, на думку Уповноваженого, має перебувати у сфері впливу системи соціального захисту.

"Зі 100 тисяч дітей, які не є сиротами мій моніторинг показує, що, як мінімум, 13 тисяч – це діти, якими батьки не опікуються", - додав Кулеба.

Круглий стіл "Забезечення прав та інтересів дитини" присвячено питанню захисту прав та інтересів дітей, які є учасниками судового процесу та відносно яких виносяться судові рішення, що впливають на їх права; дітей, які перебувають в дитячих будинках-інтернатах та в установах відбування покарання для неповнолітніх.

Захід організували представники Комітету захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-