Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF: оголошення країн-учасниць та результатів жеребкування

Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF: оголошення країн-учасниць та результатів жеребкування

Укрінформ
12 квітня 15:00 - Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF. Оголошення країн-учасниць та  результатів жеребкування

Організатори: Всеукраїнська федерація середньовічного бою; Древній Київ у «Парку Київська Русь».

Учасники: Хуберт Філіпяк – президент Міжнародної федерації середньовічного бою «International Medieval Combat Federation» (IMCF); Володимир Янченко – президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою; Олексій Лялюшко – голова правління Всеукраїнської федерації середньовічного бою; Олег Карась – начальник відділу фізичного виховання різних верств населення Департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України; представник компанії «ГЛУСКО УКРАЇНА»; представники збірних команд країн, що прийматимуть участь в чемпіонаті.

Коротко. Учасники прес-конференції оголосять збірні команд країн, які  братимуть участь в чемпіонаті, графік проведення змагань та розподіл суперників за дисциплінами (за результатами попереднього жеребкування).

Довідково. Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF буде проходити з 16 по 19 травня в Древньому Києві («Парк Київська Русь»).  У поєдинках  братимуть участь  понад 1000 бійців з 28 країн світу.

Чемпіонат проходитиме в рамках Фестивалю середньовічного бою за організації Міжнародної федерації середньовічного бою IMCF та за сприяння Всеукраїнської федерації середньовічного бою, а також за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Навчально-тренувальні збори Національної збірної команди України пройдуть 13 травня  в Древньому Києві в «Парку Київська Русь».

Підсумкові матеріали:

У Києві відбудеться чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF-2019

Вперше в історії чемпіонат світу з середньовічного бою «International Medieval Combat Federation» (IMCF) буде проходити в Україні.

Про це заявив президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою Володимир Янченко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нашій країні 16-19 травня вперше в історії нашої держави відбудеться Чемпіонат світу з середньовічного бою. 29 держав, і їхні команди висловили своє бажання приїхати до нас і взяти участь в змаганнях за найсильнішу команду в середньовічному бої”, - повідомив Янченко.

Він впевнений, що після закінчення чемпіонату міжнародна організація висловить бажання ще проводити подібні заходи в Україні.

Під час прес-конференції президент Міжнародної федерації середньовічного бою IMCF Хуберт Філіпяк зазначив, що цей захід буде дуже цікавим, тому що українська команда є одною із найсильніших команд у світі, і аудиторія, яка буде їх підбадьорювати, побачить, як їх улюбленці отримують золоті медалі.

“Наше завдання - показати людям, як проходили ці середньовічні турніри, і дати можливість нашим глядачам здійснити подорож у часі”, - сказав він.

Філіпяк додав, що тільки нещодавно цей спорт був визнаний як окремий вид спорту, але його ще повинні визнати багато країн, і головним завданням є зареєстрування середньовічних боїв як олімпійського виду спорту. За його словами, Україна стала першою країною в світі, якій вдалось досягти офіційного визнання середньовічного бою як виду спорту.

Як зазначив начальник відділу фізичного виховання різних верств населення Департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Олег Карась, цей чемпіонат дає можливість показати світу, що Україна є спортивною державою, і незважаючи на військові дії, які відбуваються в країні, Україна може приймати у себе представників інших країн і показувати їм, що Україна є миролюбною державою.

"Я впевнений, що це популяризація України, і що цей захід буде проведений на найвищому рівні, що гості, які будуть на заході, і учасники будуть задоволені", - сказав Карась.

У цьому році участь у чемпіонаті братимуть, зокрема, Україна, Франція, Данія, Польща, Швеція, Фінляндія, Норвегія, Велика Британія, Естонія, Нідерланди, Ірландія, Бельгія, Німеччина, США, Аргентина, Австралія, Китай, Нова Зеландія, Австрія, Угорщина, Молдова, Люксембург, Канада, Мексика, Іспанія та інші країни.

Чемпіонат світу організовує зі сторони України Всеукраїнська федерація середньовічного бою. Змагання проходять за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Фестиваль середньовічного бою пройде з 16 по 19 травня в Древньому Києві у "Князівстві Київська Русь".

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-